Nova vest
Olimpizam

Sreda, 29.12.2021.

18:25

Mandićeva i Mikec najbolji sportisti Beograda

Olimpijska šampionka u tekvondou Milica Mandić i strelac Damir Mikec, osvajač srebrne medalje u Tokiju, najbolji su sportisti Beograda za 2021. godinu.

Izvor: MS

Autor: MS

Mandićeva i Mikec najbolji sportisti Beograda
Foto: SSAB

Oni su proglašeni u tradicionalnom izboru Sportskog saveza Beograda (SSAB).

"U Tokiju nije bila treća-sreća, nego četvrta, ali bitno je da je bilo i mislim da će tek i biti jer mi ova medalja daje podstrek i imam još više elana da budem još bolji. Imam sreću da sam u takvom sportu koji je dugovočen i po nekom nepisanom pravilu u mojoj disciplini, pištolju, sa 32 godine tek postaješ onaj pravi", rekao je Mikec i dodao da će mu ovo priznanje mnogo značiti, da bude još bolji na narednim takmičenjima i da što pre izbori kvotu za Olimpijske igre u Parizu.

Najbolji sportski funkcioner je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

Za najboljeg trenera proglašen je selektor tekvondista Dragan Jović, a najbolji klub je njegov TK Galeb. Urednik sportske rubrike Tanjuga, Željko Vučković, odlukom Komisije izabran je za najboljeg sportskog novinara u 2021. godini.

Nagrade su uz prisustvo zaposlenih u SSAB, uručili predsednik ove velike organizacije Dragan Tomašević, potpredsednik Mladen Kecman i generalni sekretar Nikola Penić.

"Beograd je esencija srpskog sporta, gajimo lepu tradiciju izbora najboljih i ono što je jako važno uvek imamo težak izbor da proglasimo najbolje, a ove godine bilo je posebno teško zbog jedne od najkvalitetnijih godina srpskog, a samim tim i beogradskog sporta. Posebno mi je značilo da nagradu predam mom profesoru Ćirkoviću. Nadam se da ćemo u godinama koje predstoje imati još teži zadatak da izaberemo najbolje u Beogradu", rekao je Tomašević.

Najbolji sportista u neolimpijskom sportu je Marko Kovačević, najbolji paraolimpijci su Saška Sokolov i Željko Dimitrijević, nagrađeni su i Streljački savez Beograda, Sportski savez opštine Stari grad, dok je profesoru Zoranu Ćirkoviću uručena nagrada za životno delo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

14 h

U fokusu

Vidi sve