Adriana Vilagoš druga u izboru za najboljeg mladog sportistu Evrope

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš je drugi najbolji mladi sportista Evrope.

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: Olimpijski komitet Srbije
Foto: Olimpijski komitet Srbije

Adriana je osvojila sjajno drugo mesto u konkurenciji pet finalista odabranih od strane Evropskih olimpijskih komiteta, a izbor je održan večeras u slovačkom gradu Samorinu.

Adriani je čestitao Olimpijski komitet Srbije.

"Ponos, izvrsnost i budućnost - bravo Adriana. Olimpijski komitet Srbije čestita Adriani, njenom stručnom timu i Atletskom savezu Srbije na ostvarenim sjajnim rezultatima!", stoji u saopštenju OKS.

Adriana je svetska juniorska šampionka u bacanju koplja. U konkurenciji su se nalazili još skejtborder Skaj Braun iz Velike Britanije, tekvondistkinja Adrijana Ćerezo Iglesias iz Španije, gimnastičarka Viktorija Listunova iz Rusije i plivač David Popovići iz Rumunije.

Nagrada za najboljeg mladog sportistu Evrope "Pjotr Nurovski" dodeljuje se od 2010. godine, a nagradu za najboljeg mladog sportistu Evrope za ovu godinu ispred naše takmičarke odneo je sportista iz Rumunije, David Popovići.

"Velika mi je čast i ogromno zadovoljstvo što sam od strane svog nacionalnog olimpijskog komiteta kandidovana za ovu prestižnu nagradu. Zahvalna sam što imam priliku da stojim pred vama i da vam se obratim. Smatram da su svi finalisti napravili izuzetne rezultate i ja im iskreno čestitam na predanom radu. Dragi finalisti, što se mene tiče, bez obzira ko večeras osvoji prvo mesto, mi smo svi pobednici", rekla je Vilagoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.