Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 21.11.2021.

13:30

Udovičić: Rekordnim ulaganjima postavljamo nove standarde

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić obišao je finalne radove na Multifunkcionalnoj dvorani u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Udovičić: Rekordnim ulaganjima postavljamo nove standarde
Foto: Goran Grujin, Videonet

Uskoro će Srbija dobiti jedan od najmodernijih objekata u ovom delu Evrope, koji nudi najsavremenije uslove za treninge za džudo, rvanje, taekvondo, karate i streljaštvo.

"Obišao sam završne radove na Multifunkcionalnoj dvorani pri Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije i ponosan sam što mogu da kažem da smo samo na korak do ispunjenja obećanja koje smo dali pre dve godine, a to je da ćemo sagraditi multifunkcionalni sportski objekat koji u potpunosti ispunjava sve svetske standarde, i čini nas jedinom zemljom u regionu koja može da se pohvali najsavremenije opremljenom dvoranom. Izradnjom ovog modernog objekta Srbija potvrđuje da prednjači među svim zemljama u okruženju, kada je u pitanju izgradnja sportske infrastrukture, ali i da je spremna da parira svim zemljama sveta kada su u pitanju uslovi za treniranje vrhunskih sportista", kaže ministar Udovičić.

On je dodao i sledeće:

"Multifunkcionalna dvorana izgrađena je sa ciljem da naši džudisti, strelci, rvači, karatisti i taekvondisti, koji su nas mnogo puta obradovali osvajajući najsjajnija odličja na najvećim svetskim takmičenjima, dobiju svoju kuću, ali i da se proširi baza za stvaranje novih šampiona. Uveren sam da će uslovi koje ova dvorana nudi privući veliki broj dece da se oprobaju u ovim sportovima i da će neki novi šampioni odavde kretati u osvajanje medalja. Država Srbija nastavlja sa rekordnim ulaganjima u sistem sporta, čime postavljamo nove standarde i ostvarujemo zadate ciljeve u svim segmentima ove oblasti, koja je postala brend po kojem smo prepoznati širom sveta", izjavio je ministar Udovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve