Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 26.09.2021.

17:27

Sportski izazov na Adi Ciganliji

U okviru Evropske nedelje sporta, na Adi Ciganliji održan je Sportski izazov, u organizaciji Olimpijskog komiteta Srbije

Izvor: B92

Autor:B92

Sportski izazov na Adi Ciganliji
Foto: OKS

Na sportskim terenima Ade Ciganlije kao i na svom štandu u okviru Sajma sporta Olimpijski komitet Srbije je priredio različite aktivacije za sve posetioce u vidu promocije sporta, fizičke aktivnosti i zdravog načina života.

Prethodnih godina, Sportski izazov bilo je nadmetanje između gradova u broju vežbača koje je za cilj imalo da što veći broj ljudi podstakne na bavljenje fizičkim aktivnostima bez obzira na fizičku spremnost i godine.

Ovoga puta, zbog epidemiološke situacije, Sportski izazov nema takmičarski karakter već za cilj ima da građane podstakne na bavljenje sportom i edukuje ih o olimpijskim vrednostima i zdravom načinu života.

Svi posetioci bili su u prilici da uzmu učešće u različitim aktivacijama kao što su Lov na blago, BeActive trening vođen od strane profesionalnog trenera kao i u brejkdensu, mini golfu, parkour radionici, skejtbording radionici i pilates radionici.

Svi ljubitelji sporta bili su u prilici da naprave video snimak kamerom koja snima 360 stepeni. Svi pobednici igre Lov na blago nagrađeni poklon paketima. Pored toga svi posetioci su imali priliku da učestvuju u košarkaškoj igri „Put oko Evrope“. Održan je i turnir u malom fudbalu u kojem su učestvovale ekipe Olimpijskog komiteta Srbije, Paraolimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije kao i Delegacije EU u Srbiji.

Evropska nedelja sporta je projekat pokrenut od strane Evropske komisije. Ove godine širom Evrope se održava po sedmi put, a u Srbiji četvrti put zaredom. Cilj događaja usmeren je podsticanje građana da se bave fizičkim aktivnostima bez obzira na godine i fizičku spremnost, kao i edukacija građana o zdravom načinu života.

Tokom čitave nedelje biće organizovan niz događaja u gradovima širom zemlje. Nacionalni koordinatori Evropske nedelje sporta za našu zemlju su Olimpijski komitet Srbije i Ministarstvo omladine i sporta a dogadjaj je sufinansiran sredstvima programa Evropske unije Erasmus+.

Priprema i realizacija događaja izvedene su u skladu sa merama Vlade Republike Srbije i kriznog štaba u vezi sa epidemijom virusa Covid-19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve