Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 26.09.2021.

11:31

Institut za ženski sport proslavio prvi rođendan

Institut za ženski sport proslavio je danas prvu godinu postojanja u SC Vizura.

Izvor: B92

Autor:B92

Institut za ženski sport proslavio prvi rođendan
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U prethodnih godinu dana Institut, čiji je idejni tvorac selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković, organizovao je besplatne treninge za devojčice u 14 sportova.

Više od 600 devojčica, uzrasta od sedam do 14 godina, u sedam gradova Srbije motivisano je da se bavi fižičkom aktivnošću, a sa njima je radilo više od 30 trenera.

Osim besplatnih treninga, fokus Instituta je i na tome da devojčice imaju pravilan i fizički i psihički razvoj.

Osnivač Marina Maljković iz Tokija je pozdravila sve aktere Instituta, trenere, lekare i psihologe, koji rade sa decom.

"Institut za ženski sport brine o telesnom zdravlju, ali i o mentalnom zdravlju dece. Morate da ih slušate podjednako kao trenere i čast nam je što imamo izuzetnu grupu ljudi sa nama. Danas sva pažnja ide na njih", poručila je Maljković na proslavi rodjendana. "Ono što je najvažnije, bez koga Institut ne bi postojao jesu ova deca iz Beograda, Arandjelovca, Kikinde, Požarevca i iz svih ostalih gradova u Srbiji. Zato najveći aplauz za vas devojke, što dobijate šansu da budete šampionke", zaključila je Maljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve