Nova vest
Olimpizam

Sreda, 18.08.2021.

13:36

Split okuplja fudbalske zvezde

Međunarodno finale Sportskih igara mladih počelo je u Splitu.

Izvor: B92

Autor:B92

Split okuplja fudbalske zvezde
EPA PHOTO/EFE/ANDREU DALMAU

Spektakularna ceremonija zatvaranja i proslava velikog jubileja, 25. rođendana Igara, održaće se u petak u prisustvu brojnih zvanica.

Među njima su predsednik UEFA Aleksandar Čeferin, nekada svetske zvezde fudbala Luis Figo, Predrag Mijatović, Darijo Srna, ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić, pomoćnik ministra sporta Darko Udovičić, predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković i mnogi drugi.

Školarci iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske prvi dan boravka u Splitu iskoristili su za upoznavanje i druženje, dok je drugi dan bio rezervisan za kupanje na predivnim plažama ovog primorskog grada, u skladu sa parolom "Zajedno kao jedan tim" koja kruži regionom.

Mališani će se tokom srede i četvrtka takmičiti u 10 sportova - atletika, odbojka, tradicionalni turnir Koca-kola kup u malom fudbalu, odbojka na pesku, basket 3X3, izmedju dve vatre, rukomet, tenis, stoni tenis i šah, dok je petak, prema najavama organizatora - Dan za pamćenje sa spektakularnom završnicom Igara.

Na Trgu Prokurativa od 20 sati održaće se revijalna fudbalska utakmica.

U jednom timu biće dečaci, učesnici iz sve tri države, dok će drugu ekipu činiti Aleksandar Čeferin (predsednik UEFA) i nekadašnje zvezde svetskog fudbala Predrag Mijatović, Luis Figo, Maksvel Andrade, Fernando Jero, Zvonimir Boban, Darijo Srna i drugi.

Utakmicu će suditi čuveni italijanski sudija Roberto Roseti, sada prvi čovek Sudijske komisije UEFA.

Prethodno, od 17.45 održaće se svečana proslava 25 godina od osnivanja Igara, na kojoj će biti prikazan i film o velikom jubileju najveće manifestacije amaterskog sporta u Evropi.

Potom, na Rivi uz veliki vatromet uz muzičko scenski program predvidjena je dodela priznanja.

Ove godine u Srbiji su Dunav osiguranje Sportske igre mladih održane osmu godinu za redom, uz veliku pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića, prijatelja i sponzora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve