Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 20.06.2021.

11:00

Tokio: Do 20.000 gledalaca na otvaranju Olimpijskih igara

Organizatori letnjih Olimpijskih igara u Tokiju razmatraju da dozvole prisustvo do 20.000 gledalaca na otvaranju 32. Olimpijskih igara, koje počinju 23. jula.

Izvor: SN

Autor: SN

Tokio: Do 20.000 gledalaca na otvaranju Olimpijskih igara
Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Broj od 20.000 gledalaca na ceremoniji otvaranja podrazumeva posetioce koji su kupili karte i zvaničnike Olimpijskih igara.

Informaciju saznaje agencija Kjodo iz pouzdanih izvora bliskih organizatorima.

Vlada Japana je saopštila da će odobriti okupljanja do 10.000 ljudi u delovima zemlje koji nisu na udaru korona virusa ili pod vanrednim merama, ali pod uslovom da ta brojka ne prelazi 50 odsto kapaciteta prostora u kojem se održavaju sportske igre ili koncerti.

Za ceremoniju otvaranja Olimpijade se očekuje da organizatori obezbede dodatna mesta za zvaničnike povezane sa igrama, navode izvori agencije Kjodo i najavljuju da će o tom pitanju sutra biti održan video sastanak zvaničnika vlade Japana, gradskih vlasti Tokija i Medjunardnog olimpijskog komiiteta.

Letnje olimpijske igre boće održane od 23. jula do 8. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve