Napokon – knjiga o sportskom novinarstvu, autor Saša Ozmo

Već skoro dva meseca u prodaji je knjiga „Sportsko novinarstvo“, a autor Saša Ozmo kaže da ga posebno raduju brojne poruke mladih ljudi koje je dobio.

Podeli

Za kratko vreme, „Sportsko novinarstvo“ pokazalo se kao obavezno štivo za one koji nastoje da se bave poslom sportskog novinara. Knjigu možete poručiti, a i pronaći njen sadržaj, na sajtu Jež izdavaštva.

„Prilikom pisanja, vodio sam se time da prevashodno pomognem onima koji žele da postanu sportski novinari, ali i onim mladim ljudima koji su se već upustili u te vode. I da pri tom to ne bude pisanje 's visine', nego da jezikom koji se lako čita predstavim svoje znanje, iskustva koja sam stekao i greške koje sam pravio“, kaže Ozmo i dodaje:

„Ta vrsta literature nije postojala kada sam ja želeo da postanem sportski novinar. Drago mi je što je knjiga naišla na vrlo topao prijem, i što mi skoro svakodnevno pišu mladi momci i devojke – zahvaljuju se i kažu da su im praktični saveti i te kako pomogli. Takođe, knjigu čitaju i oni koji samo vole sport, a ne žele da se bave novinarstvom, što me je prijatno iznenadilo“.

Ozmo radi u Sport klubu, a ponikao je u našoj redakciji – u B92 je proveo skoro punih deset godina, od tinejdžerskih dana do oktobra 2016. godine.

„U B92, u veoma svestranoj i 'jakoj' redakciji, stekao sam osnovu i mnogo toga naučio. Uostalom, i u knjizi pišem koliko mi je to značilo, pogotovo da imam mentora kao što je Vladimir Novaković“.

Upravo je Novaković gostujući autor jednog od poglavlja u knjizi, kao i Nebojša Višković i Ivan Minić.

U prilogu na kraju knjige, nalaze se Sašini tekstovi na osnovu kojima treba da se primeni naučeno, a među njima i nekoliko koje je napisao u B92:

* Oči u oči s Novakom Đokovićem
* Dete SFRJ na WTA turu: Hoćemo li na našem? Naravno!
* Ozi open: "Totalni tenis" Novaka Đokovića

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.