Nova vest
Olimpizam

Subota, 19.06.2021.

11:30

Napokon – knjiga o sportskom novinarstvu, autor Saša Ozmo

Već skoro dva meseca u prodaji je knjiga „Sportsko novinarstvo“, a autor Saša Ozmo kaže da ga posebno raduju brojne poruke mladih ljudi koje je dobio.

Izvor: B92

Autor:B92

Napokon – knjiga o sportskom novinarstvu, autor Saša Ozmo

Za kratko vreme, „Sportsko novinarstvo“ pokazalo se kao obavezno štivo za one koji nastoje da se bave poslom sportskog novinara. Knjigu možete poručiti, a i pronaći njen sadržaj, na sajtu Jež izdavaštva.

„Prilikom pisanja, vodio sam se time da prevashodno pomognem onima koji žele da postanu sportski novinari, ali i onim mladim ljudima koji su se već upustili u te vode. I da pri tom to ne bude pisanje 's visine', nego da jezikom koji se lako čita predstavim svoje znanje, iskustva koja sam stekao i greške koje sam pravio“, kaže Ozmo i dodaje:

„Ta vrsta literature nije postojala kada sam ja želeo da postanem sportski novinar. Drago mi je što je knjiga naišla na vrlo topao prijem, i što mi skoro svakodnevno pišu mladi momci i devojke – zahvaljuju se i kažu da su im praktični saveti i te kako pomogli. Takođe, knjigu čitaju i oni koji samo vole sport, a ne žele da se bave novinarstvom, što me je prijatno iznenadilo“.

Ozmo radi u Sport klubu, a ponikao je u našoj redakciji – u B92 je proveo skoro punih deset godina, od tinejdžerskih dana do oktobra 2016. godine.

„U B92, u veoma svestranoj i 'jakoj' redakciji, stekao sam osnovu i mnogo toga naučio. Uostalom, i u knjizi pišem koliko mi je to značilo, pogotovo da imam mentora kao što je Vladimir Novaković“.

Upravo je Novaković gostujući autor jednog od poglavlja u knjizi, kao i Nebojša Višković i Ivan Minić.

U prilogu na kraju knjige, nalaze se Sašini tekstovi na osnovu kojima treba da se primeni naučeno, a među njima i nekoliko koje je napisao u B92:

* Oči u oči s Novakom Đokovićem
* Dete SFRJ na WTA turu: Hoćemo li na našem? Naravno!
* Ozi open: "Totalni tenis" Novaka Đokovića

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d