Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 10.06.2021.

13:33

Generalni sekretar OKS reizabran za člana Izvršnog odbora EOK

Đorđe Višacki, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, reizabran je za člana Izvršnog odbora Evropskih olimpijskih komiteta.

Izvor: B92

Autor:B92

Generalni sekretar OKS reizabran za člana Izvršnog odbora EOK
Foto: OKS

Reizabran je na Generalnoj skupštini ovog najvišeg evropskog olimpijskog tela koja se održava u Atini.

Centralna tema zasedanja jubilarne 50. Generalne skupštine Evropskih olimpijskih komiteta bila je izbor članova koji će činiti Izvršni odbor EOK u novom mandatu (2021-2025), kao i izbor predsednika, potpredsednika i generalnog sekretara.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki izglasan je 2017. godine prvi put za člana Izvršnog odbora EOK, dok je na današnjoj Generalnoj skupštini sa 41 glasom delegata Generalne skupštine EOK izabran da bude među 12 članova IO EOK i u narednom mandatu.

Generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije, Đorđe Višacki, dobio je nedavno veliko priznanje, s obzirom da mu je poveren mandat za izradu desetogodišnjeg plana razvoja Evropskih olimpijskih komiteta pod nazivom “Strateška agenda 2030”, koja se, po prvi put, bavi planskim razvojem institucija Evropskih olimpijskih komiteta.

Ova agenda definisana je kao ključna u pozicioniranju EOK-a u evropskom sportu. Apostrofirani su problemi koje sa sobom nose globalizacija, doping, korupcija u sportu, kao i uticaj klimatskih promena i trenutna pandemija virusa Covid-19.

Za predsednika Evropskih olimpijskih komiteta izabran je predsednik Olimpijskog komiteta Grčke Spiros Kapralos koji je takođe dobio mandat na četiri godine i biće 9. predsednik EOK od osnivanja.

Za potpredsednicu EOK je izabrana Daina Gudženevičute iz Litvanije, dok je za novog generalnog sekretara izabran Rafel Pagnoci iz Italije. Za blagajnika je izabran Peter Menel iz Austrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d