Nova vest
Olimpizam

Sreda, 09.06.2021.

12:40

Novi problem za OI, Saporo nije spreman za maratonce

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju suočeni su sa novim problemom.

Izvor: B92

Autor:B92

Novi problem za OI, Saporo nije spreman za maratonce
Foto: Profimedia

Maratonske trke na Igrama trebalo bi da se održe u Saporu, na najservernijem od tri japanska ostrva, ali postoji velika šansa da se to ipak ne dogodi.

Još pre dve godine doneta je odluka sa Saporo bude domaćin maratoncima, jer ima blaža leta u odnosu na Tokio, ali problem je vanredna situacija zbog izbijanja novog talasa koronavirusa.

Gradske vlasti su otuda saopštile da Saporo nije spreman da ugosti olimpijce.

"Još ne znamo koliko će sportista doći, a nemamo ni vremena za pripremu. Veliki broj pitanja vezanih za organizaciju još uvek se razmatra, a bez jasne strukture ne možemo da znamo hoće li gradski zdravstveni sistem moći da se nosi sa situacijom. Zato od organizacionog odbora Igara tražimo informacije i to što pre", rekao je Takaši Okugi, član gradskog veća Sapora zadužen za pripremu olimpijskih događaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d