Nova vest
Olimpizam

Subota, 05.06.2021.

19:44

Paraatletičarima još tri medalje na EP; Udovičić: Vi ste naš ponos

Paraatletičari Saška Sokolov i Nemanja Matijašević Srbiji su doneli tri medalje i tako nastavili niz uspeha na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Paraatletičarima još tri medalje na EP; Udovičić: Vi ste naš ponos
Foto: Paraolimpijski komitet Srbije/Bojan Jacimovic

Saška je osvojila srebro u bacanju koplja i zlato u trci na 100 metara, a ujedno je oborila i evropski rekord u ovoj disciplini. Nemanja Matijašević postao je vicešampion Evrope u skoku udalj.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić čestitao je našim sjajnim paraatletičarima osvajanje 11 medalja za Srbiju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj. Ministar je izjavio da su njihove medalje najbolja najava Paraolimpijskih igara u Tokiju.

"Ponovo ste nas vašom istrajnošću, dominacijom i velikim sportskim srcem učinili sve ponosnim. Čestitam vam na izuzetnim uspesima na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, gde ste još jednom našu zemlju predstavljali na najbolji način. Ponosni smo na vas i očekujemo vas još mnogo puta na pobedničkim postoljima širom sveta. Ministarstvo omladine i sporta nastaviće da vas podržava svakoga dana, na putu do uspeha. Idemo dalje, šampioni”, nalazi se u čestitki ministra Udovičića.

Na Evropskom prvenstvu u paraatletici Srbija je osvojila 11 medalja – četiri bronze, tri srebra i četiri zlata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve