Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 16.05.2021.

14:45

Sokobanja nova stanica Sportskih igara mladih

Nema stajanja za Dunav osiguranje Sportske igre mladih.

Izvor: B92

Autor:B92

Sokobanja nova stanica Sportskih igara mladih
Foto: SIM Srbije

Naredna stanica Karavana radosti i prijateljstva, najlepše sportske priče za mlade sportiste, u ponedeljak biće Sokobanja.

Ovo će biti četvrta godina za redom da Igre dolaze u ovo prelepo turističko mesto, a uz decu iz Sokobanje, takmičiće se mladi iz Negotina, Zaječara, Prokuplja i Aleksinca...

Igre će otvoriti predsednik opštine dr Miodrag Nikolić uz koga će biti direktor SC Podina Miloš Krstić, zamenik predsednika Vladimir Milovanović i talentovani sportisti.

"Dunav osiguranje Sportske igre mladih imaju posebno mesto u našoj sredini. O Igrama se priča i pre i posle početka, tokom gotovo cele godine. Parola "Igre su zakon", daleko se čuje. Učinićemo sve da budemo još bolji domaćini", istakao je Nikolić.

Najveću pažnju u Sokobanji privlači turnir u odbojci, a posebnu draž i kod dece i učitelja imaće turnir Lino između dve vatre, igri uz koju u celom regionu uživaju najmlađi školarci.

Već u utorak Igre će biti održane u Surdulici.

Ovogodišnje veliko finale, uz učešće sportista iz Srbije, BIH i Hrvatske biće održano krajem avgusta u Splitu, gradu u kome su Sportske igre mladih osnovane pre tačno 25 godina.

Organizatori najavljuju da će specijalni gost biti jedan od najboljih fudbalera Portugalije u istoriji Luis Figo, kao i mnogi poznati sportisti iz regiona. Ambasador Igara u Srbiji je Nemanja Matić, zvezda Mančester Junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve