Arsić: Kada je bilo najznačajnije, izveslala sam kako treba

Srpska veslačica Jovana Arsić izjavila je da je zadovoljna svojom nastupom na Evropskoj olimpijskoj kvalifikacionoj regati u italijanskom Varezeu.

SSIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: VSS
Foto: VSS

Ona je u ženskom skifu zauzela treće mesto i ispunila olimpijsku normu.

Arsić je postala 65. član srpskog olimpijskog tima u Tokiju i pridružila muškom dvojcu bez kormilara, koji će takođe predstavljati Srbiju na predstojećim OI.

"Finalnu trku sam izveslala maksimalno fokusirano i sa uživanjem na neki način, jer ono što sam mogla da uradim u tom trenutku ja sam uradila. Mislim da sam iz trke u trku napredovala i da sam na kraju, kada je bilo najznačajnije, izveslala kako treba", rekla je Arsić.

Put do Olimpijskih igara bio je težak, ne samo zbog konkurencije u Varezeu, već i zbog čitave situacije sa koronavirusom, koja je uticala posredno i na Jovanu.

"Celokupni period mojih priprema posle Evropskog prvenstva prošle godine je bio dosta turbulentan. Početkom februara sam bila bez trenera Dušana Kovačevića jer je dobio koronu i bio u bolnici - bukvalno je iz bolničkog kreveta došao tri i po nedelje pred ovo takmičenje. Mislim da je to bilo dosta značajno za mene, jer ne znam da li bih uspela da ostvarim ovaj rezultat i da se podignem psihički. U svakom slučaju, uspeli smo", zaključila je Arsić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.