Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 29.03.2021.

13:20

Velika Britanija najavljuje povratak publike na sportske događaje

Najdžel Hadlston, ministar Sporta u vladi Velike Britanije najavio je da će tokom leta biti publike na velikim sportskim događajima.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Velika Britanija najavljuje povratak publike na sportske događaje
Foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

On je rekao da se to odnosi na teniski turnir na Vimbldonu i trku Formule 1 na stazi u Silverstonu.

Hadlston je otkrio da Vlada radi na tome da se u dogledno vreme publika na sportska borilišta vrati u punom kapacitetu.

Vimbldon je na programu od 28. juna do 11. jula, dok je trka u Silverstonu u kalendaru Formule 1 za vikend od 16. do 18. jula.

Očekuje se da će Vlada doneti odluku o ukidanju fizičke distance oko 21. juna.

Ministarstvo najavljuje i da će eksperimentalno 15. maja na finalu FA kupa pustiti do 20.000 gledalaca na tribine Vemblija, kako bi se videlo kako bi sve moglo da izgleda od 11. juna na Evropskom prvenstvu u fudbalu.

Finale Liga kupa 25. aprila, kao i FA kup polufinala 17. aprila, takođe bi mogla biti test takmičenja, ali to će zavisiti od tadašnje situacije sa pandemijom koronavirusa.

Naravno, sve će uopšte zavisiti od zdravstvene situacije, ali izvori bliski Vladi i fudbalskim autoritetima tvrde kako će na mečevima polufinala i finala na Evro 2020. na tribinama Vemblija biti više od 50.000 gledalaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

13 h

U fokusu

Vidi sve