Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 14.02.2021.

17:30

Sportski savez Beograda: Arsovićeva i Majdov iznad svih

Zbog epidemiološke situacije, dodelu godišnjih priznanja za 2021, Sportski savez Beograda nije održao kako je to bilo ranijih godina.

Izvor: B92

Autor:B92

Sportski savez Beograda: Arsovićeva i Majdov iznad svih
Foto: SSAB

Komisija je odredila laureate, a nagrade su podeljene u prostorijama SSAB u Tiršovoj, u skladu sa epidemiološkim merama koje su propisane od strane nadležnih državnih organa.

Predsednik Sportskog saveza Beograda Dragan Tomašević delio je priznanja.

"Uprkos velikim izazovima i problemima koje je izazvala epidemija korona virusa, 2020. godina je bila veoma uspešna za Sportski savez Beograda. Srpski sport, a posebno sport u Beogradu je opstao. Nije bilo lako, ali uspeli smo da prevaziđemo sve to. Naša priznanja imaju tradiciju i želimo da ovoj manifestaciji i nagradama damo još veću vrednost u godinama koje su pred nama. Organizacija na čijem sam čelu je postigla zavidne rezultate, pre svega na polju realizacije svojih redovnih aktivnosti, ali i kapitalnog dela, monografije beogradskog sporta. Nakon početka promocije monografije, reakcija sportske javnosti bila je i više nego pozitivna, na šta smo veoma ponosni. Sport je, ne samo srpski nego i beogradski brend. U ovom gradu je stvarano mnogo šampiona, održan je veliki broj svetskih i evropskih takmičenja, a nadamo se da će godine koje dolaze biti još srećnije i uspešnije za sport u Beogradu", poručio je mr Dragan Tomašević, predsednik Sportskog saveza Beograda.

Najupečatljiviji utisak u 2020. ostavili su Nemanja Majdov (džudo, olimpijski sport), mlada Andrea Arsović (streljaštvo, olimpijski sport), Andrea Stojadinov (džudo, olimpijski sport) i Željko Ćirković (košarka u kolicima, sport osoba sa invaliditetom), koji su po izboru SSAB najbolji sportisti Beograda u ovoj godini.

Sportskom savezu Grocke dodeljena je plaketa za najbolji teritorijalni savez, Rvački savez Beograda proglašen je za najbolji gradski granski savez, a Sportsko društvo Radnički za najbolju sportsku organizaciju u 2020. godini.

Nagrada za životno delo pripala je dugogodišnjem generalnom sekretaru SSS Danetu Korici, sportski stručnjak godine je Ljubiša Majdov, a sportski funkcioner Ivan Đorđević. Šefu deska Srpskog telegrafa Draženu Ostojiću pripalo je priznanje za najboljeg sportskog novinara u 2021.

Inače, za upravu SSAB nema stajanja. Generalni sekretar Nikola Penić je sa svojim timom pripremioVandrednu elektronsku sednicu Skupštine SSAB, koja je održana u petak.

Od 112 članova Skupštine SSAB, glasalo je čak 90 i usvojena je jedina tačka dnevnog reda – Odluka o dopuni Poslovnika o radu.

Tako da su se sada stekli uslovi da se u slučaju nastavka epidemija korona virusa, sednice Skupštine mogu po potrebi održavati i preko mejla.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve