Sokobanja prepoznatljiva i u sportu

Sokobanja je mala opština, poznata kao banja koja se nalazi između planina Ozren i Rtanj.

Izvor: B92
Podeli
Foto: SIM Srbije
Foto: SIM Srbije

U poslednje dve godine o Sokobanji se priča i kada je sport u pitanju.

Sportske igre mladih, se u ovom lepom mestu na Istoku Srbije održavaju drugu godinu za redom. A mnoge ekipe iz raznih sportova počele su leti da dolaze na pripreme.

Čuveni srpski odbojkaši, sada uspešni treneri, braća Nikola i Vanja Grbić dve sezone organizuju pripreme talentovane dece.

"Ponosni smo na sportske rezultate koje postižu naši talentovani sportisti. S pravom mogu da kažem da su deca ovog regiona super talentovana, i da sam ponosan na uslove koje je naša opština obezbedila za veliki broj sportova. Svi smo tu za budućnost naše dece", ističe Miloš Krstić, direktor Sportsko rekreativnog centra Podina.

Krajem godine u gradskoj kući je priređen prijem za odbojkašice na pesku, koje su prvakinje Srbije na Sportskih igrama mladih. A na velikom regionalnom finalu u Sarajevu osvojile su srebrnu medalju.

Foto: SIM Srbije
Foto: SIM Srbije

Na Kopaoniku su devojčice iz OK Ozren zaista pokazale veliki talenat. A kada je Sarajevo u pitanju, rekao bi da "naše zlato je osvojilo srebro".

"Ponosni smo na sve naše takmičare koji su predstavljali Sokobanju u BiH. Konkurencija je bila jaka u svim disciplinama i nije bilo lako. Upravo zato ova srebrna medalja sija kao zlatna kao i ostale nagrade koje su naša deca osvojila. To je još jedna velika pobeda za naše malo mesto, o kome se itekako čuje. Radujem se i zbog činjenica da smo uspeli da dogovorimo saradnju i za narednu godinu sa SIM Srbije i da ćemo biti centar regiona i 2021. godine u ovoj predivnoj manifestaciji, koju podržava Vlada Srbije", rekao je Miodrag Nikolić predsednik opštine Sokobanja, koji je za devojke i Miloša Krstića priredio i prijem u svom kabinetu.

Sokobanja se ponosi Akva parkom, a u bazenima su sem vaterpolista trenirali i odbojkašice, karatisti i fudbaleri.

Foto: SIM Srbije
Foto: SIM Srbije

"Svako ko je posetio Akva park, uvek se vraćao. Ove godine u planu je njegovo proširenje, kako bi se stvorili uslovi za veći broj posetilaca. Uz pomoć opštine u planu je uvođenje tople vode sa obližnje prirodne bušotine, koje će pogodovati za ranije otvaranje ali produžetak sezone. Zadovoljan sam jer će opština Sokobanja i u 2021 nastaviti sa ulaganjem u sport i rekreaciju, a naročito u aktivnosti dece i mladih", poručio je Miloš Krstić.

Sokobanja je u okviru programa prekogranične saradnje Bugarska – Srbija, dobila klizalište i sankalište realizacijom projekta "Zimska prekogranična tura: Vršec – Sokobanja".

"Trenutno imamo dosta snega. I konačno su preko ovog projekta mališani dobili neke sportske igrarije, sa kojima ranije nisu mogli da se sreću. Ovo će biti i još jedna naša sportsko rekreativna ponuda. I ponosni smo na to šta sve imamo da ponudimo našem narodu, našoj deci i svima koji dođu u Sokobanju. Dajem vam i podatak da smo 2013. imali samo 120.000 noćenja a prošle godine skoro 600.000 noćenja, to je podatak za ponos",
zaključio je Miodrag Nikolić, predsednik opštine Sokobanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.