Nova vest
Olimpizam

Petak, 27.11.2020.

20:09

Od Vlade podrška srpskom sportu 1,1 milijardi dinara

Vlada Republike Srbije usvojila je Program finansijske podrške sportskim organizacijama u otežanim ekonomskim uslovima usled pandemije virusa COVID-19

Izvor: B92

Autor:B92

Od Vlade podrška srpskom sportu 1,1 milijardi dinara
Foto: FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/ bs

S ciljem očuvanja stabilnosti sistema sporta u olimpijskim i paraolimpijskim granama.

Finansijska podrška Vlade Republike Srbije iznosi 1,1 milijardu dinara i predstavlja direktnu i nikada veću podršku sportskim klubovima.

"Nikada do sada država nije na ovaj način i u ovolikoj meri pomogla sistemu sporta i dala jasan odgovor i rešenje za ogroman izazov sa kojim se sektor sporta sada suočava na globalnom nivou, što dokazuje finansijsku stabilnost države i rešenost da pomogne u svim oblastima. Država je ovim još jednom pokazala koliki značaj i doprinos daje sistemu sporta, koji na najbolji način reprezentuje Srbiju u svetu i dovodi svet u Srbiju. Siguran sam da ćemo uz ovako veliku finansijsku podršku olimpijskim i paraolimpijskim sportovima lakše proći kroz ovaj period, ali i da ćemo zajedničkim zalaganjem i solidarnošću doprineti još većem napretku sistema sporta u Srbiji. Vlada Republike Srbije konstanto podržava sport, i kada gradimo najsavremenije infrastrukturne objekte sa vrhunskim uslovima za treninge i održavanje međunarodnih takmičenja, i kada nagrađujemo najbolje i motivišemo najmlađe, a sada smo pokazali da smo tu i kada se suočavamo sa velikim izazovima na globalnom nivou. Kada ste deo šampionskog tima, izazovi vas mogu samo ojačati, i uveren sam da će ovaj potez Vlade Republike Srbije od strane olimpijaca i paraolimpijaca biti uzvraćen novim rekordnim brojem osvojenih medalja", rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve