Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 12.11.2020.

11:00

MOK: NBA igrači će igrati u Tokiju, olimpijci neće prvi primati vakcinu

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je da ne želi da olimpijci imaju prioritet prilikom vakcinacije protiv koronavirusa.

Izvor: SS

Autor: SS

MOK: NBA igrači će igrati u Tokiju, olimpijci neće prvi primati vakcinu
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Predsednik MOK-a ubeđen je da će na tribinama biti publike i da će igrati NBA igrači.

Novih odlaganja neće biti.

"Nećemo pregovarati o odlaganju Olimpijskih igara ponovo. Važno je da sve uradimo po protokolu i merama i da sve bude spremno. Nadam se da ćemo sve dobro uraditi kako bi pokazali sportistima da je sve sigurno i da im podignemo samopouzdanje. Sve će biti spremno do početka Igara", rekao je Bah.

Igre će početi u julu.

"Mogu da vam kažem da će Olimpijske igre početi 23. jula, ubeđen sam. Ne mogu da vam kažem koji će biti tačan broj gledalaca, ali kako se situacija razvija u Japanu, ubeđen sam da ćemo imati određen broj gledalaca tokom Olimpijskih igara. Potrudićemo se da svi budu sigurni u Tokiju".

NBA igrači će najverovatnije doći u Japan.

"Dobili smo dobre vesti od NBA lige, koja počinje ranije, 22. decembra. Skraćena sezona će dopustiti najboljim NBA igračima da igraju u Tokiju. To je ono što svi želimo".

Što se tiče vakcine...

"Prvi talas vakcinacije je za ljude kojima je najpotrebnije", izjavio je Tomas Bah, predsednik MOK-a, prenosi agencija DPA.

Organizatori letnih OI u Tokiju prethodno su sa olakšanjem dočekali vest o obećavajućoj vakcini.

"Ne želimo da imamo povlašćeni tretman. Visoko rizični ljudi trebalo bi prvi da dobiju vakcinu. Podržavamo to", rekao je Bah.

Olimpijske igre u Japanu su u martu odložene za leto 2021. zbog pandemije koronavirusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve