Nova vest
Olimpizam

Sreda, 04.11.2020.

16:10

Simbolično otvoren Sajam sporta 2020. VIDEO

Tradicionalna sportska manifestacija Sajam sporta simbolično je obeležena u Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Simbolično otvoren Sajam sporta 2020. VIDEO
Foto: Ministarstvo omladine i sporta

Predsednik Svetske rvačke federacije i član Izvršnog odbora Međunarodnog olimpijskog komiteta Nenad Lalović istakao je da je izvesno održavanje Olimpijskih igara 2021. godine.

Predsednik Sportskog saveza Srbije i aktuelni olimpijski šampion Davor Štefane preneo je rešenost sistema za nastavak kontinuiteta u osvajanju medalja.

Predsednik Paraolimpijskog komiteta Srbije Zoran Mićović je istakao da je cilj obaranje sopstvenih rekorda.

Prisustvovao je i direktor najjače zdravstvene potpore sistemu sporta, Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Goran Bojovića i direktorka Antidoping agencije Republike Srbije prof. dr Milica Vukašinović-Vesić, koja je izrazila otvorenost ove institucije za punu podršku sistemu sporta, posebno u prevazilaženju zdravstvenih izazova u aktuelnoj situaciji.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić simbolično je otvorio ovogodišnji Sajam sporta, istakavši da srpski sport neće stati, već će spremno odgovoriti na sve izazove.

"Danas smo ovde da pošaljemo poruku snage i spremnosti srpskog sistema sporta da nastavi svoj put uspeha. Nikada nismo i nikada nećemo tražiti opravdanja za odustajanje. Izazov, ma koliko veliki, za nas je uvek bio samo motiv da uložimo još veću snagu i energiju da ga prevaziđemo. I danas, kao najveća sportska porodica, znamo, umemo i možemo da ostanemo jaki i rešeni da nastavimo da pobeđujemo, da budemo lideri i snaga naše Srbije. Zato, siguran da znamo put, odgovorni i predani nastavljamo da se borimo, da pobeđujemo, da pomeramo granice, da pozivamo sve da budu deo našeg sistema i da zajedno budemo najjači tim Srbije koji pobeđuje”, izjavio je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Sajam sporta je ovoga puta održan uz ograničen broj učesnika, bez posetilaca i demonstracije sportova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

7 h

U fokusu

Vidi sve