Jovanović uoči finala SIM u Sarajevu: Sve za dečije osmehe

Svi mi koji radimo u SIM borimo se za dečije osmehe i ponosni smo što će na međunarodnom finalu učestvovati mališani iz 20 gradova.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: SIM Srbije
Foto: SIM Srbije

Na takmičenje u Sarajevu, od 20. do 24. oktobra, dolaze najbolji sa državnih šampionata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

"Sedma sezona Sportskih igara mladih u Srbiji završena je vrlo uspešno, pridržavali smo se svih mera i probali smo decu da naučimo da je važno da pre svega vodimo računa o svom zdravlju, a onda i o zdravlju svih ostalih. Ova sezona bila je duga i teška, potpuno različita u odnosu na sve prethodne, ali podjednako lepa jer su naša deca i ove godine ponela lepe utiske, kako sa takmičenja, tako i sa svih ostalih manifestacija", rekla je Jovanović u intervjuu Tanjugu.

Ove godine u Srbiji na takmičenjima Sportskih igara mladih učestvovalo je više od 72.000 mališana, u 27 gradova, od Surdulice do Kikinde, kaže predsednica SIM Srbije.

"Ponosni smo na svu našu decu jer su pokazali da i u ovim uslovima mogu da se druže, takmiče i pre svega igraju, jer kako mi volimo da kažemo: "Igre su zakon", ističe Jovanović.

Sportske igre mladih sada se sele u Sarajevo, a razlog što će se prvi put finale održati u tom gradu jeste jubilej domaćina, s obzirom da Igre u BiH slave 10. rođendan.

Završnica će se održati na Ilidži, po ugledu na "balon" završnicu NBA lige u Diznilendu, u Orlandu.

"Sigurni smo da ćemo zajedno, i u ovako teškim epidemiološkim uslovima, uz velike mere predostrožnosti uspeti da zajedno proslavimo veliki jubilej. Želimo da pošaljemo poruku svim roditeljima i svim učesnicima finala da razloga za brigu nema, mere jesu pooštrene i ponašaćemo se u skladu sa svim epidemiološkim pravilima kako nalažu Krizni štab Republike Srbije, Vlada Srbije, kao i lokalni krizni štab Kantona Sarajevo. Naši učesnici biće smešteni u okviru dva hotelska kompelsa na Ilidži i zapravo kada se uradi "ček in" i svi zajedno dođemo u Sarajevo, više izlaska iz kompleksa nema. Čak su i sportske dvorane i sve ostalo od sportskog sadržaja sastavni deo ovih kompleksa i sigurna sam da ćemo uspeti na najbolji način da organizujmo ovo veliko finale",
objašnjava Jovanović.

Na pitanje kako vidi Igre u Srbiji u naredne tri godine, Jovanović kaže da je to teško predvideti, ali da je evidentno da su Sportske Igre mladih postale brend. "

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.