Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 27.09.2020.

15:30

Završene Sportske igre mladih

Treća smena Državnog finala Sportskih igara mladih Srbije, završena je u Brzeću na Kopaoniku.

Izvor: B92

Autor:B92

Završene Sportske igre mladih
Foto: SIM Srbije

U poslednjoj smeni dobijeni su šampioni u odbojci, uličnoj košarci i odbojci na pesku.

U konkurenciji odbojkašica zlatnu medalju osvojile su devojčice Boraca iz Čačka, drugo mesto su zauzele devojčice iz ŽOK Kuršumlija, dok su se na treći stepenik pobedničkog postolja popele odbojkašice Partizana iz Beograda.

U konkurenciji dečaka bronzom su se okitili odbojkaši iz Prijepolja, drugi su bili dečaci iz OK Zmajevi iz Surdulice, a šampioni su odbojkaši iz OK Prvi iz Beograda.

U odbojci na pesku najbolje su bile devojčice iz Nove Varoši, srebro je pripalo ekipi Ozren iz Soko Banje, a kao treće su završile devojčice iz Novog Pazara.

U istoj disciplini u konkurenciji dečaka, šampioni su Čarapani iz Kruševca, iza njih su ostali odbojkaši SLK1 iz Sremske Mitrovice, a bronza je pripala dečacima iz Kuršumlije.

Devojčice iza kruševačke Bagdale osvojile su prvo mesto u uličnoj košarci, druge su košarkašice iz Nove Varoši, a bronza je otišla devojčicama iz ekipe Divljakuše iz Kraljeva.

Među basketašima, zlato je završilo na grudima dečaka iz kluba Mamba Čačak, srebro ekipi iz Bajine Bašte , a treći su bili momci iz Kruševca.

Specijalni gost bio i trofejni košarkaški reprezentativac Srbije Stefan Birčević.

"Kada sam prvi put čuo o Igrama, mislio sam da je to rekreacija dece, da se okupljaju po nekim turnirčićima. Kada sam se lično uverio u Sokobanji, u fenomenalnu organizaciju i video sa kakvim žarom deca se takmiče, video nasmejane dečake i devojčice, e onda sam zaista učinio sve i da Igre dođu i u moj Lazarevac. Nisam mogao da odbijem poziv da budem sa klincima i na Kopaoniku. Presrećan sam što u našoj zemlji i regionu se organizuje ovako nešto", istakao je Birčević.

On se posle ceremonije zatvaranja još oko pola sata slikao sa klincima koji su čekali u redu, kako bi imali fotku sa srpskim asom.

Predstavnica Dunav o. Maja Marković, bila je sva tri dana na Igrama i prepuna je lepih utisaka. "Koristim priliku da čestitam organizatorima, što ste uspeli da u godini kada se svi bavimo korona virusom, bar kod dece napravite fenomenalna takmičenja i da i ovu godinu pamte po lepom druženju i sticanju novih prijatelja", istakla je Maja Marković, direktor centra za korporativni marketing i brigu o klijentima Dunav o.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve