Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 20.08.2020.

16:33

Japanske kompanije protiv OI u Tokiju

Većina japanskih kompanija, među gotovo 13.000 anketiranih, protivi se održavanju Olimpijskih igara i Paraolimpijskih igara naredne godine u Tokiju.

Izvor: B92

Autor:B92

Japanske kompanije protiv OI u Tokiju
EPA-EFE/KIMIMASA MAYAMA

To je pokazalo istraživanje objavljeno putem interneta.

Kako se navodi, u istraživanju je učestvovalo 12.857 kompanija, od kojih 27,8 odsto žele da se takmičenja otkažu, a 25,8 odsto žele da se Igre ponovo odlože, objavila je novinska agencija Kjodo. Istraživanje je obavljeno između 28. jula i 11. avgusta.

Olimpijske igre trebalo je da se održe u Tokiju ovog leta, ali su pomerene za godinu dana zbog pandemije koronavirusa.

Organizatori Igara naveli su da ih je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) obavestio da će takmičenja biti otkazana ako se ne budu održala sledećeg leta.

Japan je mnogo uložio u organizaciju Igara, zvanično 12,6 milijardi evra, mada je državni revizor naveo da je potrošeno dvostruko više novca.

Japan i Tokio su umereno pogođeni pandemijom, ali su u poslednjih nekoliko nedelja brojke zaraženih u porastu. Prema poslednjim podacima, od posledica koronavirusa u Japanu je umrlo oko 1.100 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve