Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 27.07.2020.

15:03

Katar posle Mundijala želi i Olimpijske igre

Katar, domaćin Mundijala u fudbalu 2022. godine, kandidovaće se za organizaciju Olimpijskih igara 2032. godine, saopštio je Olimpijski komitete te zemlje.

Izvor: MT

Autor: MT

Katar posle Mundijala želi i Olimpijske igre
Photo by Matthias Hangst/Getty Images

Kako se navodi, Katar je već Međunarodnom olimpijskom komitet (MOK) podne zahtev za za pridruživanje fazi "kontinuiranog dijaloga" o domaćinu budućih Igara.

Želju da organizuju Igre 2032. godine do sada su javno iskazali Indija, australijska savezna država Kvinslend sa glavnim gradom Brizbejnom, kineski grad Šangaj, a nagađa se i o potencijalnoj zajedničkoj kandidaturi Severne i Južne Koreje.

Katar se do sada dva puta neuspešno kandidovao - za OI 2016. koje je dobio Rio de Žaneiro i Olimpijske igre 2020. u Tokiju, koje su zbog pandemije prebačene za sledeću godinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve