Nova vest
Olimpizam

Subota, 18.07.2020.

21:08

U Jagodini obeležen Međunarodni dan joge

Na platou ispred olimpijskog bazena Akvaparka u Jagodini, javnim časom joge, obeležen međunarodni Dan joge (IDY).

Izvor: B92

Autor:B92

U Jagodini obeležen Međunarodni dan joge
Foto: Tanjug

Pokrovitelj je bila Ambasada Indije u Srbiji, a organizator grad Jagodina i Jagodinski sportski savez.

Čas joge održan je pod vođstvom instruktora joge Biserkom Jakovljević i Danijelom Tanevski.

"Ovo je šesta godina, kako se u Jagodini obeležava Međunarodni dan joge, a cilj je promocija zdravog života", rekla je večeras Jakovljević Tanjugu.

Ambasada Indije obezbedila je opremu za vežbanje za sve zainteresovane, a svi su mogli da učestvuju, kao vežbači ili da se upoznaju sa ovom drevnom indijskom veštinom koja blagotvorno deluje na duh i telo, objasnila je Jakovljević.

Jakovljević je dodala da je upražnjavanje joge veoma zdravo za organizam i preporučuje ga i Svetska zdravstvena organizacija.

Ujedinjene nacije (UN) su Rezolucijom usvojenom na 69. zasedanju Generalne skupštine 2014. godine, proglasile 21. jun za Međunarodni dan joge IDY, a zbog pandemije korona virusa u Jagodini je obeležen večeras.

U skladu sa ovom inicijatovom Vlada Indije je širom sveta, na prikladan način obeležila Prvi Međunarodni dana joge 21. juna 2015. godine.

Vlada Srbije je bila među 177 nacija koje su podržale Rezoluciju Indije u UN da se 21. jun proglasi Međunarodnim danom joge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve