Nova vest
Olimpizam

Subota, 04.07.2020.

14:45

Sportske igre mladih posetile Surdulicu i Sokobanju

Ova nedelja je bila rezervisana za nove spektakle u režiji Sportskih igara mladih.

Izvor: B92

Autor:B92

Sportske igre mladih posetile Surdulicu i Sokobanju
Foto: SIM

Na red su došli Surdulica i Sokobanja, gde su deca oduševljeno dočekala da uživaju uz animatore, koji su napravili spektakularnu atmosferu a posle se takmiče u sportovima koje obožavaju.

U Sokobanji je otvaranja za ovaj reon održano na šetalištu u centru, uveče sa animatorima i muzičkim programom uz predivan vatromet.

Organizatori su pozvali sve prisutne da se pridržavaju propisanih mera Vlade Srbije, drže distancu i nose zaštitne maske. A sutradan na takmičenjima klince su iznenadili Stefan Birčević, trofejni košarkaš Partizana koji sa seniorskom reprezentacijom Srbije ima tri medalje (Olimpijske igre, Svetsko i Evropsko prvenstvo) i legendarni odbojkaš Vanja Grbić.

Na otvaranju Igara u Sokobanji, prisutnima su se obratili Ivana Jovanović, predsednica SIM Srbije, Isidor Krstić, predsednik opštine Sokobanja i Miloš Krstić, direktor Sportskog centra Podina.

Centralni gradski trg u Surdulici bio je jedan od najveselijih, najvedrijih i najšarenijih prostora u regionu! Tamo su se, nakon godinu dana, ponovo okupili prijatelji koje je spojila ljubav prema sportu, fer-pleju i dobroj zabavi oličena u Igre koje osnovci obožavaju.

Među gostima na svečanoj ceremoniji otvaranja bili su, između ostalih i Novica Tončev, predsednik Skupštine opštine Surdulice i narodni poslanik, Vladica Nestorović, predsednik Sportskog saveza Surdulice, kao i generalni sekretar tog saveza David Milić, zatim Nebojša Arsić, gradski većnik zadužen za sport i drugi.

Pobedničke ekipe u Sokobanji i Surdulici izborile su plasman na Državno finale, koje će se održati do kraja leta na nekoj od relacija u Srbiji.

Posle konsultacija sa lokalnim samoupravama, zbog povećanog broja zaraženih virusom korona u tim mestima, odlučeno je da se Sportske Igre odlože do daljnjeg u Majdanpeku, Velikoj Plani, Petrovcu na Mlavi i Požarevcu. Po planu karavan radosti i prijateljstva biće nastavljen u Somboru desetog jula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve