Tužan oproštaj Vanje Udovičića od Bobane Momčilović Veličković

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić oprostio se od preminule olimpijke Bobane Momčilović Veličković.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je da je Srbija odlaskom reprezentativke u streljaštvu Bobane Momčilović Veličković ostala bez višestruke šampionke.

Bobana Momčilović Veličković preminula je posle kraće i teške bolesti u Beogradu u 31. godini.

"Danas je srpski sport ostao bez jedne od šampionki koja je bila naš ponos u svakom smislu. Reprezentativka Srbije u streljaštvu Bobana Momčilović Veličković preminula je u 30. godini života, samo nekoliko nedelja pošto je postala i majka. Njena porodica ostala je bez predivne mlade žene pune ljubavi, a naša sportska porodica, naša Srbija, bez višestruke šampionke koja je hrabro, puna entuzijazma i ljubavi prema sportu išla ka najvecim vrhovima i osvajala ih. Ministarstvo omladine i sporta sa beskrajnom tugom oprašta se od naše Bobane čiji je put prerano završen" navodi se u saopštenju Udovičića.

Od Bobane Momčilović Veličković oprostio se i Olimpijski komitet Srbije.

"Srpski sport danas je izgubio jednu od najuspešnijih strelkinja. Bobana Veličković bila je ponosni član olimpijskog Tima Srbije, dvostruka evropska prvakinja i jedna od najboljih strelkinja koje je naša zemlja ikada imala. Rođena i odrasla u Boru, Bobana je sportistkinja koja je svoj grad i državu predstavljala ponosno i dostojno na svakom takmicenju. Svojom hrabrošcu, talentom, mirnom rukom i verom u sebe donosila nam je radost svakim svojim odlicjem", stoji u saopštenju OKS.

Od Bobane Momčilović Veličković oprostio se i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

"Tragičan odlazak Bobane Momčilović Veličković nenadoknadiv je gubitak za srpsko streljaštvo i sport uopšte. U sećanju svih nas Bobana će ostati kao jedinstvena i nezamenljiva uzdanica streljačkog sporta. Bobana je bila dete olimpijske kuće, a svojim uspesima i olimpijskim vrednostima kojima se vodila zadužila je celokupnu olimpijsku porodicu. U ime Olimpijskog komiteta Srbije i u svojelicno ime odajem joj pocast i izražavam najiskrenije saucešce porodici i citavoj sportskoj javnosti", rekao je Maljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.