Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 18.06.2020.

16:52

Maljković: Suštinu rada OKS čine sportski programi

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković rekao je da su sportisti koji su finansirani od OKS osvojili puno medalja tokom prethodne godine.

Izvor: SS

Autor: SS

Maljković: Suštinu rada OKS čine sportski programi
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

"Suštinu rada OKS čine sportski programi, a među njima je svakako najvažniji Olimpijski program 'Tokio 2020'. U prethodnoj godini, kroz ovaj program finansirano je 103 sportista iz 15 individualnih sportskih grana, odnosno osam ekipa iz četiri timska sporta. Kao rezultat ovakvog pristupa, kao rezultat rada u protekloj godini u olimpijskim disciplinama osvojene su četiri medalje na svetskim prvenstvima, 17 medalja na evropskim, a na drugim Evropskim igrama u Minsku osvojeno je šest medalja", rekao je Maljković na video sednici Skupštine OKS.

Skupština OKS je usvojila izveštaj o radu, finansijski i izveštaj Nadzornog odbora za 2019. godinu, kao i plan za 2020.

Maljković je istakao važnost postojanja sponzorskog pula, bez čije pomoći ne bi bila moguća realizacija mnogobrojnih projekata.

Dodao je da svi kapaciteti kojima OKS raspolaže bili do sada stavljeni u funkciju sportista i podržavanja njihovih programa u ostvarivanju ciljeva.

Ciljevi su podizanje sportskog rezultata sa akcentom na postavljanje vrhunskih plasmana u Tokiju naredne godine, kvalifikovanje što većeg broja sportista za Igre i stabilno finansiranje programa identifikovanih olimpijskih nada za Pariz 2024. godine, dodao je Maljković.

On je naveo da programi olimpijskog obrazovanja važan deo delovanja OKS.

"Olimpizam kao platforma propagira kreiranje boljeg sveta kao mesta za život celog čovečanstva. Čista i plemenitija ideja od Olimpizma ne postoji i zato u teškim vremenima u kojima su vrednosti poljuljane i kompromitovane, želimo da Olimpijski komitet Srbije u ovoj godini još više proširi dijapazon aktivnosti Olimpijskog obrazovanja u celoj Srbiji, u čemu u prilog govori veliki broj projekata koje organizujemo u domenu Olimpijskog obrazovanja", rekao je Božidar Maljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve