Piksi, Mijat, Sale, Bobi, Figo poručuju: Kod kuće je zakon VIDEO

#KodKuceJeZakon prepoznatljiv je haštag i ujedno naziv edukativne akcije, koju u čitavom regionu realizuju Sportske igre mladih

Izvor: B92
Podeli
Foto: SIM
Foto: SIM

U kampanju #KodKuceJeZakon su se, uključili brojni sportisti, glumci, voditelji i druge istaknute javne ličnosti iz Srbije, regiona i celog sveta.

Među njima su ambasadori Igara Johanes Han, Aleksander Čeferin, Dario Srna, Slaven Bilić i Predrag Mijatović, koji je uz Igre više od jedne decenije, kao i legendarni portugalski fudbalski as Luis Figo, Luka i Nikola Karabatić, srpski div u NBA Boban Marjanović, te nekadašnje fudbalske legende Zvezde i Partizana – Dragan Stojković Piksi i Saša Ilić i mnogi drugi.

Oni svima u regionu, a posebno učesnicima i ljubiteljima Sportskih igara mladih, preko kanala komunikacije ove organizacije, svakodnevno šalju poruke podrške podsećajući ih da je u ovom trenutku od presudnog značaja da svi budemo odgovorni prema sebi i drugima i naglašavajući koliko su važne uzajamna podrška i solidarnost.

Foto: SIM
Foto: SIM

"Ponosni sam ambasador Sportskih igara mladih već dugi niz godina. Ova manifestacija promoviše najbolje sportske i ljudske vrednosti. Nastavak sezone Igara očekujemo uskoro, stoga pripremajte se – u svojim domovima, naravno – jer #KodKuceJeZakon. Radujem se državnoj završnici Coca-Cola kupa u malom fudbalu, kada ćemo se opet svi družiti", istakao je Peđa Mijatović.

Luis Figo, dobitnik Zlatne lopte 2000. godine i veliki prijatelj Sportskih igara mladih, ohrabrio je SIM-ovce porukom koju je poslao iz Madrida.

"Verujem da ste nestrpljivi zbog povratka na sportske terene – i ja sam. Jedva čekam da se to dogodi i radujem se skorašnjem nastavku Igara. Navijam za sve vas – a ima vas više od 200.000 koji učestvujete u Igrama svake godine. Do skorog viđenja, ostanite kod kuće i budite zdravi
", poželeo je Figo svojim prijateljima iz regiona.

Podršku SIM-ovcima poslao je putem video-poruke i „srpski džin“ Bobi Marjanović iz svoje kuće u Americi, gde igra za Dalas Maverikse.

"Budite odgovorni prema sebi i prema drugima, Igre su zakon, a ovih dana i #KodKuceJeZakon",
rekao je Marjanović.

Aleksander Čeferin, predsednik Uefa i ambasador Igara, takođe je odlučio da iznenadi sve SIM-ovce i pošalje im poruku podrške iz Slovenije.

"Iako su mnogobrojni sportski događaji ove godine odloženi, radujem se što ćemo se uskoro ponovo družiti na takmičenjima u okviru Sportskih igara mladih. Do tada vas, kao vaš ambasador i prijatelj, molim da ostanete u svojim kućama i brinete o svojim bližnjima", apelovao je Čeferin.

Poznati trener i ambasador Igara, Slaven Bilić, SIM-ovcima se javio iz Birmingema.

"Sportske igre mladih su mi odavno jedan od najdražih projekata, jer ujedinjuju ono najbolje – decu i sport. Sport je jako bitan deo vašeg i mog života, ali sada je vreme da ostanemo kod kuće, jer #KodKuceJeZakon. Trenirajte i u svojim domovima, kao što to čine i moji igrači, i ne zaboravite da vas vrlo brzo očekuje nastavak najvećeg turnira u malom fudbalu Coca-Cola kup, koji se realizuje u okviru Sportskih igara mladih. Čuvajte sebe i svoje najmilije i vidimo se uskoro"
, poručio je Bilić.

Do danas 1.700.000 učesnika

Zvaničnici Igra mladih u Srbiji ističu da su ovom velikom digitalnom kampanjom želeli da deci i roditeljima ukažu na to koliko je važno da u vreme pandemije ostanu u svojim domovima, ali i da im ujedno, putem društvenih mreža, ponude edukativan i zabavan sadržaj kojim će na kvalitetan način ispuniti vreme do povratka na sportske terene.

U Sportskim igrama mladih ističu da je vrednost ove kampanje u tome što ona poziva na društvenu odgovornost i nudi sadržaj deci dok su kod kuće, kroz haštag koji ujedinjuje: #KodKuceJeZakon.

U skladu sa merama Vlade Republike Srbije, sve aktivnosti Sportskih igara mladih planirane za ovu godinu biće održane po završetku vanrednog stanja. Plamen Igara će krenuti iz Priboja, opštine koja je izabrana za domaćina svečanog otvaranja Igara u Srbiji za 2020. godinu.

Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Evropi koja pruža priliku deci i mladima da potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova.

Sezona Sportskih igara mladih Srbije u 2019. godini je, po ocenama mnogih, bila zaista posebna. Oboreni su svi rekordi, pa je tako na takmičenjima širom Srbije u ovom projektu učestvovalo 75.024 malih sportista iz 187 mesta, gradova i opština Srbije.

Sportske igre mladih održavaju se već 24 godine u Republici Hrvatskoj, 10 u BiH, a sezona koja je pred nama biće sedma u Srbiji.

Prošle godine, u regionu je učešće uzelo preko 202.000 dece i mladih, a od osnivanja do danas Igre mogu da se pohvale sa više od 1.700.000 učesnika.

Vrednost ovog projekta prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako regiona, tako i Evrope.

Visoki pokrovitelj Igara od osnivanja u našoj zemlji je Vlada Republike Srbije, a najveći doprinos Igrama pružio je i pruža Aleksandar Vučić, predsednik Republike Srbije, koji je prepoznao vrednost projekta, u interesu dece Srbije i dece regiona.

Pomeren je početak Sportskih igara mladih Srbije 2020. Po završetku vanrednog stanja biće održano svečano otvaranje u Priboju, a potom će uslediti ono što SIM-ovci širom Srbije jedva čekaju: nova sezona najlepše sportske bajke, tokom koje će karavan radosti i prijateljstva Sportskih igara mladih ponovo prokrstariti Srbijom i doneti mnogo zabave, sjajnih takmičenja i nezaborvanih druženja!

Jer #IgreSuZakon!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.