Nova vest
Olimpizam

Sreda, 08.04.2020.

12:45

Sportski bioskop – B92.net preporučuje za sredu

Spremite grickalice.

Izvor: AK

Autor: AK

Sportski bioskop – B92.net preporučuje za sredu
Foto: bratova/Depositphotos

Još nekoliko nedelja nećemo imati priliku da gledamo sportska takmičenja, ali to ne znači da ne možemo da uživamo u svim čarima koje sport nudi.

S obzirom da nas je pandemija koronavirusa potpuno proterala u kuće, najbolji način da se "ubije" vreme su kvalitetni ili bar zanimljivi filmovi.

U duhu naše rubrike, sportska redakcija portala B92.net će vam u predstojećem periodu svakog dana predlagati dva filma čija je tematika upravo sport.

Krećemo "jako", sa jednim klasikom i emotivnoj priči bazirano na (donekle) istinitim događajima sa Zimskih olimpijskih igara 1988, te dokumentarcem o jednom od najboljih fudbalera svih vremena.

"Cool Runnings" (1993)

"Cool Runnings" je američka sportska komedija iz 1993. godine režisera Džona Turtltaba koja je bazirana na priči o prvom bob timu Jamajke u istoriji.

Trojica jamajkanskih sprintera pokušavaju da se izbore za mesto u timu za Olimpijske igre, ali jedan od njih se u kvalifikacionoj trci sapliće i povlači sa sobom drugu dvojicu i tako uništava svima olimpijske snove.

Međutim, olimpijska želja u njima je toliko velika da će učiniti sve kako bi se pojavili na prestižnom takmičenju, napraviće čak i čudo.

Odlučuju da osnuju prvi bob tim u istoriji Jamajke i na prašnjavim brdima svoje domovine se spremaju za ledeni Kalgari.

Ukoliko ipak niste pogledali već ovaj film, nećemo dalje otkrivati priču u čijoj su osnovi sve pozitivne i negativne strane ljudskog karaktera.

Ovaj film će vam istovremeno izazvati i osmehe na lica i tugu, a na kraju vas neće ostaviti ravnodušnim.

"Dijego Maradona" (2019)

Od striptiz bara do Skudeta.

"Dečak upoznaje loptu, beži iz sirotinje i postaje najbolji fudbaler sveta. Dečak otkriva drogu i žene, dečak pada u nemilost",
tako je BBC opisao film oskarovca Asifa Kapadijana o Dijegu Armandu Maradoni.

Kapadija je s ljubavlju konstruisao film koji beleži uspon i pad omiljenog sina Argentine, njegov vrhunac u Napulju, prve titule u istoriji, i sve što sledi nakon dostizanja vrha.

"Kada si na terenu, život nestane. Problemi nestanu, sve nestane"
, kaže Maradona u jednom momentu.

Ljubitelje fudbala će oduševiti izobilje akcija sa terena, koje nas vraćaju na pitanje da li je on najbolji fudbaler svih vremena?

Ostanite kod kuće!

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve