Nova vest
Olimpizam

Utorak, 31.03.2020.

16:45

Srpski sportisti i treneri donirali 3.500 testova

Srpski sportisti predvođeni selektorkom ženske košarkaške reprezentacije Marinom Maljković donirali su sredstva za 3.500 testova u borbi protiv koronavirusa.

Izvor: MT

Autor: MT

Srpski sportisti i treneri donirali 3.500 testova
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Maljkovićeva je okupila šampione kao što su atletičarka Ivana Španović, tekvondistkinje Milica Mandić i Tijana Bogdanović, zatim strelci Zorana Arunović i Ivana Maksimović, košarkašica Maja Škorić, džudista Aleksandar Kukolj, karatistkinja Jovana Preković, rukometaš Petar Nenadić, košarkaši Danilo Anđušić, Miloš Pađen, teniser Vladimir Šašić.

Akciji su se pridružili i treneri Goran Obradović, Dragan Jović i Roksanda Atanasov.

"Pitali smo nadležne sta je trenutno najpotrebnije da bi što pre pobedili protivnika i na ovom terenu, a to su trenutno testovi. Uz disciplinu svih nas verujem da ćemo sve ovo prebroditi", istakla je Milica Mandić.

Iz Mađarske se javio rukometaš Petar Nenadić.

"Nisam u Srbiji, ali želim svim srcem da pomognem svom narodu".

Košarkašica Maja Skorić rekla je da "ovu bitku svi zajedno moramo da dobijemo i da samo treba slušati nadležne".

Atletičarka Ivana Španović veruje u srpsko zajedništvo.

"Moramo da budemo jaki i uporni! Nadam se da smo ovim testovima bar donekle pomogli da Srbija sto bolje preskoči korona virus", rekla je Španović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve