Nova vest
Olimpizam

Utorak, 24.03.2020.

11:15

Maljković: Ovo je jedina istina o Olimpijskim igrama VIDEO

Božidar Maljković, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, kaže da se Olimpijske igre najverovatnije neće održati u terminu od 24. jula do 9. avgusta.

Izvor: MT

Autor: MT

Maljković: Ovo je jedina istina o Olimpijskim igrama VIDEO

On je u telefonskom uključenju za Prvu TV kritikovao pojedine članove Međunarodnog olimpijskog komiteta koji su u javnost izneli stavove, koji nisu zvanični.

"Sada smo u jednoj neprijatnoj situaciji zato što su neki ljudi sa sednica MOK-a izneli to u javnost.To nije dobro. MOK svakodnevno radi, jako je dobro organizacija, ima dobrog lidera Baha. Svaki dan imaju sednice Izvršnog odbora. Ovo što ću da vam kažem je jedina istina. Imali su juče telefonsku sednicu, napravili su tri komisije. Jedna je u stalnom kontaktu sa Svetskom zdravstvenom organizacijom, druga grupa, u kojoj se nalazi naš Nenad Lalović, bavi se adaptacijom, odnosno onim što nije urađeno kada su u pitanju kvalifikacije za Olimpijadu. Na primer, košarka, oni će probati da nađu neki spasonosni model", rekao je Maljković za TV Prva.

Maljković ističe da će MOK konačnu odluku doneti za mesec dana.

"Definitvna odluka će se doneti oko 20. aprila. Postoje neke opcije za koje ja nisam, a to je septembar-oktobar. Po meni to nije dobro. Prvo, zato što najveće zvezde neće moći da dođu (NBA igrači npr.), a drugo, sportisti su već zarđali metaforički rečeno. Ne bi mogli da isklešu svoju formu do septembra. Trebalo bi da pomerimo za godinu dana, da se u istom terminu igra sledeće godine, da onaj ciklus do Pariza traje tri godine i sve okej. Mi smo u ratnom stanju protiv jedne opake bolesti, opakog virusa", dodao je Maljković.

Predsednik OKS kaže da su Olimpijske igre one prave samo ako sve zemlje mogu da učestvuju.

"Objektivno, teško će se održati Ogre u terminu. To nije zvaničan stav MOK-a, to je moj stav. Mi smo prvi od svih organizacija videli i nazreli opasnost. Mi smo 4. marta pozvali sve sportiste rekli da dolazi virus i ratno stanje. Pozvali smo prof. Jovanović i Kisić u Olimpijski komitet. Nas zanima 206 zemalja u svetu, a mi nećemo da dozvolimo da šest ne može. Moraju svi da budu spremni za Olimpijske igre", zaključio je Maljković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve