Tanasković predsednik Evropske federacije školskog sporta

Bivši srpski odbojkaš Željko Tanasković izabran je za prvog predsednika novoosnovane Evropske federacije školskog sporta (ESF).

Izvor: B92
Podeli
Foto: Slobodan Đurić
Foto: Slobodan Đurić

Tanasković, koji je već 15 godina na čelu Saveza za školski sport Srbije, dobio je poverenje na Kongresu Svetske školske sportske federacije (ISF), koji je održan u Beogradu uz učešće više od 100 delegata.

"Prezadovoljan sam, jer smo još jednom pokazali da smo sjajni domaćini. Ugostili smo strance, kako se kaže za desetku. Uz puno sastanaka i rada, imali su i priliku da posete centar Beograda. Itekako su puni lepih utisaka. A što se tiče mog izbora, počastvovan sam jer je Evropska federacija školskog sporta osnovana u Beogradu i što ću imati priliku da budem upisan kao prvi predsednik takve organizacije. Predstoji nam puno posla, a sve za promociju sporta i budućnost dece osnovnih škola i srednjoškolaca", istakao je Tanasković.

Foto: Slobodan Đurić
Foto: Slobodan Đurić

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković pozdravio je učesnike Kongresa i naglasio značaj razvoja školskog sporta u Srbiji, ali i na globalnom nivou.

"Svi zajedno imamo odgovornost i obavezu da podstičemo i podržavamo razvoj školskog sporta koliko god je to u našoj mogućnosti, jer je ulaganje u kvalitetan rast i razvoj naše dece jedini put ka boljem, stabilnijem i mirnijem društvu kakvom svi težimo, a saglasni smo da je sport pravi put ka tom cilju. Ulaganjem u sport i olimpijske vrednosti činimo višestruko dobro našem društvu, a posvećenim radom sa decom doprinosimo i stvaranju nekih novih vrhunskih sportista, nekih novih olimpijaca i heroja nacije. Sve pohvale Željku Tanaskoviću za vrhunsku organizaciju", poručio je Maljković, koji je dobio i specijalnu zahvalnicu za promociju školskog sporta.

Foto: Slobodan Đurić
Foto: Slobodan Đurić

Ujedno, održana je i proslava povodom 50 godina postojanja Saveza za školski sport Srbije, uručenu su zahvalnice najzaslužnijima, a uz predstavnike MOS, OKS, bili su tu i čelni ljudi Sportskih igara mladih, Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Beograda i predstavnici velikog broja nacionalnih granskih saveza.

Gost na skupu bila je i Sonja Damjanović, ministarka u Vladi Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.