Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 27.01.2020.

13:00

Novo priznanje za SIM Srbije

Sportski savez Priboja zaokružio je uspešnu sportsku godinu u kojoj je bio organizator 39 manifestacija od lokalnog, preko nacionalnog do evropskog ranga.

Izvor: B92

Autor:B92

Novo priznanje za SIM Srbije
Foto: SIM Srbija

Čestitajući dobitnicima priznanja, Boris Mrdović predsednik Skupštine opštine Priboj, zahvalio se sportistima na uspešnom predstavljanju grada širom Srbije i regiona, ujedno dajući podršku Sportskom savezu u kandidaturi za domaćina Svečanog otvaranja Sportskih igara mladih za sezonu 2020. Mrdović je uručio posebnu zahvalnicu Sportske igre mladih Srbije, a uz veliki aplauz priznanje je primila predsednica udruženja Ivana Jovanović.

"Lokalna samouprava je izuzetno zadovoljna radom novog, podmlađenog sastava Sportskog saveza Priboja, koji je evidentno značajno podigao nivo sportske ponude i razvoja sportskih sadržaja na celoj tromeđi. U tom kontekstu opština Priboj je posebno ponosna na saradnju sa Sportskim igrama mladih, koje smo odmah prepoznali kao najznačajnije promotere školskog sporta i razvoja olimpijskog duha kod mladih i sa kojima smo sem uspešne saradnje i profesionalnog odnosa za svega godinu dana uspostavili i prijateljski odnos koji već daje izuzetne rezultate kod mladih sportista i školske omladine. Zaista se radujući se što smo postali deo velike SIM-ove sportske porodice Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske, opština Priboj sa zadovoljstvom podržava Sportski savez u njegovoj kandidaturi za domaćina svečanog otvaranja Sportskih igara mladih 2020",
istakao je Boris Mrdović.

Sala sportske dvorane bila je mala da primi sve zainteresovane, a čelni ljudi lokalnog saveza Filip Komarica i Denis Šarak, zaslužni su za odličnu organizaciju skupa. Posebno su pohvaljene članice ženskog rafting tima Eko Lim, koje su na Evropskom prvenstvu oduševile osvajanjem zlatne medalje u Banjaluci.

Plakete za sveukupan doprinos razvoju sporta, posthumno su dobili Aleksandar Kostić i Vlado Pivljanin.

Plakete za afirmaciju sporta u Priboju dodeljene su i Mustafa Hasanagić, Mileta Lisica, Belme Juković Hajdaragić i Ćazim Delić. Plaketa za afirmaciju školskog sporta otišla je u ruke nastavnika Vladice Radovića.

Najbolji sportski radnik u 2019. je rukometni trener Slaviša Laković. Najbolji trener Priboja za prošlu godinu je Ljubiša Raović. Za najbolje mlade sportiste ovog grada proglašeni su karatista Tarik Alić i atletičar Benjamin Kokor, bronzani sa Sportskih igara mladih u Splitu.

Parasportista Šefket Kriješterac, takoše je nagrađen, kao najbolji u tom sportu, dok je priznanje za najboljeg sportistu koji se takmiči van Priboja dodeljeno reprezentativki Srbije u rukometu Željki Nikolić.

Laskava titula najboljeg sportiste Priboja jednoglasnom odlukom Komisije je pripala mladoj reprezentativki Srbije u atletici Jani Dragutinović, učesnici Balkanijade i juniorskoj prvakinji Srbije u troskoku i skoku u dallj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve