Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 21.11.2019.

16:15

Zatvorena antidoping laboratorija na Tajlandu

Jedina ovlašćena antidoping laboratorija u Jugoistočnoj Aziji prestala je s radom zbog "neusklađenosti" pronađenih tokom inspekcije.

Izvor: SN

Autor: SN

Zatvorena antidoping laboratorija na Tajlandu
Photo by Stephen Pond/Getty Images

Svetska antidoping agencija (WADA) saoptila je da Nacionalni centar za doping kontrolu na Tajlandu ne može da testira uzorke do šest meseci.

Zatvaranjem laboratorije na Tajlandu, napravio se problem u Aziji, pošto je najbliža ovlašćena laboratorija u Pekingu, skoro 3.300 kilometara udaljena.

Azija sada ima samo pet antidoping laboratorija, sa velikom udaljenošću između njih. Nalaze se u Turskoj i Kataru na zapadu i u Japanu, Kini i Južnoj Koreji na istoku.

WADA je pokrenula akciju zbog nestandardnih testiranja, koji su doveli do suspenzije laboratorije u Indiji u avgustu i zatvaranja laboratorije u Kazahstanu 2017. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve