Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 29.07.2019.

16:06

Humanitarni turnir u basketu na Adi Ciganliji 24. i 25. avgusta

Bivši studenti FON-a, članovi studentske organizacije FONIS, organizuju humanitarni turnir čiji je cilj prikupljanje sredstava za stacionar u Lipovici.

Izvor: B92

Autor:B92

Humanitarni turnir u basketu na Adi Ciganliji 24. i 25. avgusta
Foto: Humanitarni turnir "Igraj za desetku"

Stacionar je deo Zavoda za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju "Profesor dr Cvetko Brajović" u Beogradu, jedine ustanove te vrste, ne samo u Srbiji, već i u regionu.

"Svetsko prvenstvo u košarci počinje uskoro, a kako smo mi zemlja košarke, a odnedavno i IT zemlja, mogli bismo da spojimo te dve stvari i da pritom nekome pomognemo".

Ovo je misao kojom su se vodili bivši članovi studentske organizacije FONIS, sada uspešni IT stručnjaci i koja je bila odgovorna za rađanje ideje o organizaciji humanitarnog turnira.

IT turnir u basketu održaće se 24. i 25. avgusta, na centralnim terenima Ade Ciganlije. Takmičari će imati priliku da se oprobaju u basketu (3+1). Prijave za turnir će trajati do 20. avgusta ili do popunjavanja mesta.

"Pre svega želimo da okupimo IT kompanije, ali pravo učešća imaju svi oni koji su spremni da ostave svoje računare, i u svoje spretne prste umesto tastature uzmu loptu. Pozivamo sve vas, bez obzira na pol, koji ste spremni da uz zabavu, igru i druženje učinite dobro delo", izjavio je Nemanja Čedomirović, član organizacionog tima.

Zavod za psihofiziološke poremećaje i govornu patologiju "Profesor dr Cvetko Brajović" u Beogradu je jedina ustanova te vrste, ne samo u Srbiji već i u regionu. Zavod ima i svoj stacionar u Lipovici, u kojem deca borave zajedno sa roditeljima, dok se ne završi dijagnostika, ali i tokom rehabilitacije.

Zavod je specijalizovana zdravstvena ustanova koja se bavi prevencijom, dijagnostikom, habilitacijom i rehabilitacijom dece i odraslih osoba sa različitim teškoćama u psihofiziološkom i govorno-jezičkom funkcionisanju.

Godišnje kroz Zavod prođe oko 15.000 pacijenata. Međutim, ovoj ustanovi za savremeni rad sa pacijentima nedostaje mnogo toga.

Pored savremenih sredstava za terapiju, deci koja tamo borave, nedostaju i osnovni uslovi za život i boravak dok su na lečenju. Od klima uređaja kako leti ne bi spavali na temperaturi od 40+ stepeni, do grejanja zimi da se ne smrzavaju.

Ideja je da ovaj turnir bude samo prvi korak u prikupljanju sredstava za opremanje i modernizaciju ovog stacionara.

Više o samom turniru, prijavama za učešće i ostale detalje možete pročitati na zvaničnom sajtu: https://igrajzadesetku.rs/.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve