Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 23.06.2019.

15:37

Arunović: Srećna sam što sam ponovo osvojila zlato

Reprezentativka Srbije u streljaštvu Zorana Arunović osvojila je zlato na Evropskim igrama u Minsku.

Izvor: B92

Autor:B92

Arunović: Srećna sam što sam ponovo osvojila zlato
Photo by Jamie Squire/Getty Images for BEGOC

Ona je u disciplini vazdušnji pištolj 10 metara bila na podijumu ispred Grkinje Ane Korakaki i Bugarke Antoanete Boneve.

Arunovićeva je do zlata stigla ostvarivši rezultat od 241,2 kruga.

To je druga medalja za Srbiju na Igrama u Minsku, nakon što je Arunović zajedno sa Damirom Mikecom u miksu vazdušnim pištoljem osvojila srebro.

"Finale je bilo izuzetno jako jer su među finalistkinjama bile devojke osvajačice evropskih, svetskih i olimpijskih medalja. U poslednje četiri godine pojavilo se mnogo mladih strelaca, pištoljašica, koje su kratkom vremenskom periodu napredovale. Predvodnica tog talasa jeste Ana Korakaki. Srećna sam što sam bez obzira na to i nakon četiri godine ponovo osvojila zlato", rekla je Arunović.

Ona je dodala da nema mnogo vremena za slavlje, pošto nije završila takmičenje u Minsku.

"Neću da kažem da sam došla ovde nešto da branim, ali mi je drago što mogu da kažem da jesam odbranila titulu prvakinje Evropskih igara. Ako bismo uzeli u obzir i jučerašnji nastup, izuzetno sam zahvalna na jučerašnjoj medalji. Hvala Damiru koji je povukao našu ekipu. Na taj način sam dobila priliku da pucam malo više, da osetim strelište malo bolje i da ispravim greške koje sam pravila i da danas napravim bolji rezultat", navela je Arunović.

Damir Mikec je, poput Arunovićeve, u pojedinačnom takmičenju muškaraca vazdušnim pištoljem branio zlato iz Bakua 2015. On se plasirao u finale i zauzeo je sedmo mesto.

Od srpskih strelaca Bobana Momčilović Veličković je zauzela 10. mesto sa 572 kruga, a Dimitrije Grgić zauzeo je 11. mesto sa 578 krugova, jednim manje od rezultata koji je vodio u finale.

Titulu u muškoj konkurenciji osvojio je svetski vicešampion Rus Artem Černousov sa 241,4 kruga, srebro je osvojio Ukrajinac Oleg Omelčuk sa 239,6, a bronzu Letonac Lauris Strautmanis sa 219,3 kruga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve