Nova vest
Olimpizam

Petak, 21.06.2019.

18:00

Basketaši u Minsku bolji od Andore, streličar Nedeljković u osmini finala

Prvog takmičarskog dana na Evropskim igrama u Minsku na teren u dresu Srbije su izašli basketaši i basketašice, streličar Ognjen Nedeljković i dvojica boksera.

Izvor: B92

Autor:B92

Basketaši u Minsku bolji od Andore, streličar Nedeljković u osmini finala
EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Basketaši su ubedljivo savladali Andoru 22:8. Andora je povela na početku, ali kasnije je sve došlo na svoje mesto i ostvaren je ubedljiv trijumf.

Nikad nije lako ući u prvu utakmicu na turniru. Ne vezano od toga ko je protivnik, mi smo odigrali najače što smo mogli,“ rekao je Lazar Rašić koji je bio najefikasniji u našem timu.

Zadovoljan je bio i Marko Dugošija.

Malo nam je trebalo dok smo se privikli na ambijent i na koševe, jesmo trenirali, ali drugačije je kad se izađe na teren i krene partija, posebno što nas trojica inače igramo zajedno, ali Ždero nam je ipak novi saigrač. Iako se godinama poznajemo, druga je priča na terenu“ rekao je Marko Dugošija.

U subotu naša reprezentacija igra još dva meča grupne faze sa Poljskom i Rumunijom.

Kada je reč o ženskoj basket reprezentaciji Srbije, naše devojke su poražene od Rusije sa 15:9, a u subotu se sastaju sa Italijom i Belorusijom.

Streličar Ognjen Nedeljković ostvario je novi državni rekord rezultatom 708 krugova u kvalifikacijama discipline „compaund“ ili složeni luk.

Kao prvoplasirani u kvalifikacijama, u 1/8 finala koja je na rasporedu 23. juna, susrešće se sa Portugalcem Pereira Batistom koji je u kvalifikacijama završio kao 16.

Bilo je fantastično iako je bilo malo vetra. U prvoj rundi od maksimalnih 360 imao sam 354 kruga, i isto tako u drugoj rundi. Bilo je bar pet vrhunskih svetskih streličara, pored ostalih i Majkl Šloser koji je svetski prvak, svetski rekorder i trenutno prvi na svetskoj rang listi", izjavio je Needeljković.

Bokseri Veljko Gligorijević u kategoriji do 56kg i Milosav Savić do 75kg poraženi su u prvim mečevima na Igrama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve