Nova vest
Olimpizam

Sreda, 05.06.2019.

23:00

Studentske igre za vikend u Kruševcu

Šeste studentske igre Alfa BK Univerziteta održaće se predstojećeg vikenda u "Hali sportova" u Kruševcu.

Izvor: B92

Autor:B92

Studentske igre za vikend u Kruševcu
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

Ranko Marijanović, prof. dr Alfa BK Univerziteta na menadžmentu sporta i član ogranizacionog odbora igara, istakao je da je ogranizovanje sportskih studentskih takmičenja tradicija njihovog univerziteta, duga više od 16 godina.

"Na manifestaciji koja se vodi parolom "u zdravom telu, zdrav duh", okupiće se fakulteti iz cele Srbije koji su deo našeg univerziteta. Naše studentske igre imaju i humanitarni karakter, gde ćemo Djordju Markoviću iz Kruševca, koji ima Daunov sindrom, kupiti krevet", rekao je Marijanović.

On je dodao i da će učešhe na igrama uzeti oko stotinu studenta, koji će se takmičiti u pet sportova.

"Šeste univerzitetske igre Alfa BK univerziteta ove godine održavaju se u Kruševcu. Domaćin igara biće naš Fakultet za računovodstvo i reviziju. Studenti će se takmičiti u malom fudbalu, košarci, odbojci, šahu, stonom tenisu u dve atletske discipline- skok udalj i bacanju kugle. Učešće će uzeti oko stotinu studenata sportista iz Beograda, Kruševca, Novog Pazara, Niša, Zubinog Potoka i Kraljeva. Generalni pokrovitelj igara je BK grupa doo, Udruženje industrijalaca i preduzetnika Srbije, kao i skupština opštine Kruševac", zaključio je Marijanović.

Marijanović je istakao da je nagradni fond igara veliki, a svi koji se budu osvojili neka od prva tri mesta, dobiće pehare i medalje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve