Udovičić obišao srpske sportiste na Specijalnoj olimpijadi

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u Abu Dabiju je obišao srpske sportiste koji Srbiju predstavljaju na Letnjim svetskim igrama Specijalne olimpijade.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA/ nr
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA/ nr

"Moja je privilegija što sam ovde sa vama i ponosan sam kada vidim sa koliko energije i želje predstavljate našu zemlju. Vaša motivisanost, upornost i posvećenost primer su za sve nas. Želim vam mnogo sreće na predstojećim takmičenjima, za mene ste svi vi već pobednici i osvajači najsjajnije medalje“", poručio je Udovičić sportistima.

Sport, kako je dodao, ima posebnu i vrednu ulogu u socijalnoj inkluziji koja jedno društvo čini odgovornim prema svim svojim građanima.

Uz podršku Ministarstva omladine i sporta, delegacija Specijalne olimpijade Srbije broji 117 članova i deo je Letnjih svetskih igara, najvećeg svetskog humanitarnog sportskog događaja na kojem se takmiči 7.000 sportista iz 190 zemalja.

Ministar takođe imao je i niz bilateralnih sastanaka sa kolegama iz celog sveta i predstavnicima programa Specijalna olimpijada na evropskom i svetskom nivou.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.