Nova vest
Olimpizam

Utorak, 05.03.2019.

17:38

Nikola Penić novi generalni sekretar Sportskog saveza Beograda

Na predlog predsednika Sportskog saveza Beograda Dragana Tomaševića članovi Skupštine su jednoglasno za novog generalnog sekretara izabrali Nikolu Penića.

Izvor: B92

Autor:B92

Nikola Penić novi generalni sekretar Sportskog saveza Beograda
Foto: SSAB

Nikola Penić je rođen 1978. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju školu kao i akademske studije.

Diplomirao je na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje (DIF) i Fakultetu za menadžment u sportu - Alfa univerziteta.

Tokom sportske karijere je kao atletičar bio viseštruki osvajač medalja u disciplini 800m na prvenstvima Jugoslavije u različitim kategorijama. Za juniorsku reprezentaciju Jugoslavije je 1997. godine nastupao u disciplinama 800m i 4x400m, a bio je i član štafete 4x800m koja je aktuelni rekorder Srbije u toj disciplini.

Posle takmičarske karijere, ostao je u sportu i od 2003. godine do danas je imao zapažene poslovne i sportske rezultate kao sekretar Trenerske organizacije Srbije, generalni sekretar AK Crvena zvezda, direktor atletskog takmičenja na Univerzijadi u Beogradu, kao i na mestu generalnog sekretara Atletskog saveza Beograda, na kojem se nalazio u proteklih deset godina.

"Hvala predsedniku Draganu Tomaševiću što me je predložio i delegatima koji su me izabrali. Uložiću svu energiju i poslovno iskustvo u dalji razvoj Saveza i realizaciju novih zadatka koji nam predstoje, a sve u cilju da naše članice osete veći benefit od članstva u Sportskom savezu Beograda. Nadam se da ću na novoj funkciji nastaviti sa dobrim rezultatima, kao što sam i do sada to činio kao generalni sekretar Atletskog saveza Beograda", poručio je Nikola Penić, novi generalni sekretar SSAB.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve