Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 21.01.2019.

15:28

Južnokorejke optužuju trenere za seksualno zlostavljanje

Više južnokorejskih sportistkinja optužilo je trenere za seksualno zlostavljanje, nakon što je olimpijska šampionka Suk-hi Šim izjavila da ju je trener silovao.

Izvor: B92

Autor:B92

Južnokorejke optužuju trenere za seksualno zlostavljanje
Foto: Getty Images

Grupa "Solidarnost za mlade klizačice" održala je konferenciju za novinare u parlamentu Južne Koreje i tom prilikom je saopšteno da je još pet klizačica iznelo iste optužbe, ali nisu otkrili njihova imena.

Južnokorejska poslanica Hje-von Son je na toj konferenciji kazala je da je jedna od navodnih žrtava izjavila da ju je trener u više navrata zlostavljao dok je kao tinejdžerka trenirala na Nacionalnom sportskom univerzitetu.

Ona je, takođe, zatražila istragu protiv bivšeg trenera nacionalnog tima Mjeng-gjua Džeona, ali i pozvala predsednika i ostale čelnike Olimpijskog komiteta da podnesu ostavke jer, kako je navela, nisu uspeli da zaštite sportiste.

Pored klizačica, sportistkinje koje se bave džudoom, rvanjem i tekvondom optužile su svoje trenere za seksualno zlostavljanje, a iste optužbe iznele su i olimpijske vicešampionke u karlingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

21 h

U fokusu

Vidi sve