Nova vest
Olimpizam

Utorak, 25.12.2018.

16:58

Sportski savez Beograda podelio plakete najboljima u 2018.

Sportski savez Beograda u Svečanoj sali Skupštine grada organizovao je godišnju svečanost na kojoj je uručio zahvalnice i plakete za 2018.

Izvor: B92

Autor:B92

Sportski savez Beograda podelio plakete najboljima u 2018.
Foto: SSAB

Brojni visoki poslenici beogradskog i srpskog sporta i ostale važne zvanice, svojim prisustvom su uveličali godišnju svečanost SSAB.

Scenario sjajnog događaja, koji je imao adekvatan radni naslov – „BEOGRAD – GRAD SPORTA 2018“, počeo je da se odmotava kratkim filmom koji je podsetio na najbitnije datume u istoriji i na ljude koji trenutno daju nemerljiv doprinos visokom pozicioniranju Sportskog saveza Beograda na mapi sportskih institucija glavnog grada. Posle toga na bini se našao prvi čovek SSAB Dragan Tomašević, koji je na početku svog izlaganja pozdravio sve prisutne i zahvalio se što su odvojili vreme da budu deo značajnog događaja SSAB.

"Pre nešto više od dva meseca tim koga čine potpredsednik Mladen Kecman, članovi Izvršnog odbora i ja dobio je jednoglasnu podršku Skupštine da nastavi stopama svojih prethodnika. Veliko poverenje koje smo tom prilikom dobili obavezalo nas je da radimo još posvećenije i bolje, a nadam se da uspevamo u tom zadatku. Ovom prilikom izražavam i veliku zahvalnost Stručnoj službi Sportskog saveza Beograda na izuzetnom profesionalizmu i efikasnosti u izvršavanju svih poverenih poslova koji se trudimo da maksimalno dobro realizujemo uz naravno ogromnu podršku Skupštine grada Beograda i Sekretarijata za omladinu i sport pod čijom se kapom nalazimo. U narednu godinu ulazimo s velikim entuzijazmom i voljom da već dovoljno visoku lestvicu u radu podignemo na još viši nivo", izjavio je Dragan Tomašević.

On je dodao da je želja svih da sve zadatke reše na najbolji mogući način i da se pomogne svim članicama Saveza.

"Želja nam je da pre svega, a kao i do sada, sve poverene zadatke Sekretarijata za omladinu i sport rešimo na najbolji način, da koliko je god u našoj moći pomognemo svim našim članicama, i da pokušamo da obezbedimo i dodatna vanbudžetska sredstva koja bi takođe bila iskorišćena kao potpora razvoja beogradskog sporta. Žao mi je što dve prethodne godine Sportski savez Beograda nije organizovao godišnju svečanost, koja je ove godine ponovo „rođena“ na inicijativu i ideju potpredsednika Mladena Kecmana. Siguran sam da ćemo se i dogodine ponovo okupiti ovde, i da ćemo vam podneti još bolji izveštaj o radu u 2019."

On je ujedno bio odličan uvod za narednog govornika, predsednika Skupštine grada Nikolu Nikodijevića.

"Čestitam Sportskom savezu Beograda na više nego uspešnoj 2018. i ogromnom poslu koji je obavio u partnerskom odnosu sa Skupštinom grada Beograda i Sekretarijatom za omladinu i sport na čelu sa Draganom Belojević. Čuli smo sjajne podatke o broju dece u Beogradu koja su uključena u razne sportske aktivnosti kroz projekte koje finansira Grad. Presrećni smo zbog toga jer je to bio jedan od prioritetnih ciljeva nove gradske uprave. Želja nam da se nastavi trend uvećanja broja mališana koji se bavi sportom koji mora u Beogradu da postane dostupan svim kategorijama stanovništva bez obzira na materijalno stanje", poručio je Nikodijević.

On je izneo i konkretne podatke koji se tiču koliko je uloženo u projekte.

"Sa 150 miliona dinara smo finansirali besplatne termine za razne škole sporta, a u narednoj godini taj iznos će biti povećan za trećinu. Takođe, u organizaciju školskih prvenstva Beograda izdvojeno je 40 miliona dinara, a jedan od zadataka gradske sekretarke za omladini i sport biće da duplira taj iznos. Na taj način želimo da pokažemo da nam je razvoj školskog sporta prioritet, jer smatramo da profesionalni sport mora mnogo više da bude prepušten tržištu. U svakom slučaju poručujem deci da se što više bave sportom jer kroz njega, bez obzira na to da li će uspeti da postanu vrhunski sportisti, dobijaju odlične lekcije za čitav život", rekao je između ostalog Nikodijević.

Posebnu aromu godišnjoj svečanosti SSAB dalo je svojevrsno svedočanstvo o uspesima beogradskog sporta u 2018. S obzirom na podugačak spisak uspeha beogradskih vrhunskih sportista na međunarodnoj sceni film je emitovan iz dva dela, između kojih se na velikoj sceni našla nekadašnja najbolja rukometašica planete Dragana Belojević, koja sa velikim uspehom obavlja funkciju sekretara Sekretarijata za sport i omladinu.

Svetska viceprvakinja iz Seula 1990. i nosilac nacionalnog priznanja Republike Srbije podvukla je da će 2019. biti godina konsolidacije budžeta iz kojeg će ponovo značajna sredstva biti odvojena za razvojne projekte.

"Mogu da dodam da nam je želja da dodatno unapredimo sistem školskog i predškolskog sporta, ali da istovremeno i ne zanemarimo ostale kategorije sportista u glavnom gradu. S obzirom da će 2019. biti predolimpijska godina svim sportistima od sreca želim mnogo uspeha u kvalifikacijama za Igre u Tokiju, a Sportskom savezu Beograda još jednom poručujem da će u Sekretarijatu sa omladinu i sport i dalje imati jakog i pouzdanog partnera", izjavila je Dragana Belojević.

Na samom kraju SSAB je nagradio one najbolje od najboljih u 2018. Dragan Tomašević je uručio plakete SSAB i to Dragani Pešić za izuzetnu podršku ženskom sportu u 2018, Jezdimiru Marseniću za izuzetan doprinos u razvoju rekreativnog sporta, u 2018, Rukometnom savezu Beograda za izuzetnu stručnu saradnju u 2018, Sportskom savezu osoba sa invaliditetom Beograd za doprinos u afirmaciji sporta osoba sa invaliditetom u 2018, Vaterpolo savezu Beograda i Džudo savezu Beograda za najbolju sportsku saradnju u 2018, te Sportskoj gimnaziji i Osnovnoj školi „Svetozar Miletić“ za najuspešnije škole na školskim prvenstvima Beograda u 2018.

Potom je potpredsednik SSAB Mladen Kecman specijalnim zahvalnicama za izuzetan doprinos beogradskom sportu u 2018. darivao predstavnike Skupštine grada Beograda, Sekretarijata za sport i omladinu, Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu, Fakultet za sport Beograd, Univerzitet UNION „Nikola Tesla“, Radio televiziju Srbije i Ambasadu Japana. Zajedničkim fotografisanjem stavljena je tačka na zvaničan deo programa nakon kojeg su zvanice uživale u koktelu uz poruku da sa nestrpljenjem očekuju naredni događaj Sportskog saveza Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 d

U fokusu

Vidi sve