Nova vest
Olimpizam

Petak, 07.12.2018.

08:45

Promocija olimpijskih i neolimpijskih sportova na Čukarici i sajmu

Skajbol savez Srbije sezonu je završio sa takmičenjima, koja su održana na Sajmu sporta, u beogradskoj Hali 1.

Izvor: B92

Autor:B92

Promocija olimpijskih i neolimpijskih sportova na Čukarici i sajmu
Foto: promo SSS

Čelni ljudi saveza napravili su sjajnu stvar kada su doneli odluku da se Prvenstvo Srbije u seniorskoj i pionirskoj konkurenciji održi baš na Sajmu sporta.

"Pun pogodak, jer je mnogo posetilaca uživalo posmatrajući skajbol. Teren je bio postavljen na sjajnom mestu, takmičari su se borili za svaku loptu, pioniri u subotu a seniori u nedelju. Odigrani su i finalni mečevi Kupa Srbije u pionirskoj konkurenciji. A sve su to pratili mladi skajboleri koji su bili na Kampu u Zavodu za sport u Košutnjaku. Najzanimljiviji duel viđen je u seniorskom finalu. Marko Ostojić je odbranio titulu, ali Stefan Barna je pokazao da njegovo vreme dolazi. Čestitam im na sjajnom meču, ali i ostalima koji su ostavili srce na terenu. Podelili smo mnogo propagandnog materijala, puno klinaca je probalo naš sport a čak ima i zainteresovanih škola, koje bi da prezentujemo skajbol od proleća u njihovim salama. Koristim priliku da se zahvalim Ministarstvu omladine i sporta, koje finansira deo naših programa i ta sredstva nam znače da organizujemo pripreme i takmičenja tokom sezone" istakla je Kristina Jovanović Đurić, predsednica Skajbol saveza Srbije.

Skajbol savez je ove godine organizovao i akciju “Rekreacija uz sport budućnosti”, koja je sprovedena na opštini Čukarica.

"Uz podršku opštine Čukarica od proleća pa sve do kraja novembra spovodili smo ovu akciju. Skajbol se igrao na terenima SC Lokomotiva u Železniku, u Košutnjaku, na Adi Ciganliji i parku u Požeškoj. Svi su besplatno mogli da se oprobaju u skajbolu, od najmlađih početnika, pa sve do penzionera. Prezadovoljni smo ovom akcijom, jer su svi koji su probali skajbol puni pozitivnih utisaka", zaključila je Kristina Jovanović Đurić.

Od jula do početka avgusta klub „Svet sporta“ je organizovao akciju „Olimpijski i neolimpijski sportovi mogu zajedno – kroz rad i kampove do uspeha“.

Gradski sekretarijat za sport i omladinu finansijski je podržao ovaj projekat.

"Ciljne grupe i krajni korisnici su nam bili mladi i talentovani sportisti, softbolašice, softbolaši, skajboleri i skajbolerke, koji su kroz treninge i kamp mogli itekako da napreduju i konkurišu za reprezentativne selekcije Beograda i Srbije. Posebno smo u rad sa njima na dva treninga mesečno besplatno uključili i rekreativke žene, koje su se uz mlade talentovane sportiste oprobale u olimpijskom sportu softbolu i neolimpijskom sportu skajbolu. Jer sasvim je normalno da sportista bude aktivan u dva sporta i sa ovom akcijom to smo i potvrdili", istakao je Momčilo Božić, predsednik kluba „Svet sporta“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve