Nova vest
Olimpizam

Sreda, 05.12.2018.

17:35

Tokio najbolje pripremljen domaćin OI u poslednje vreme

Predsednik MOK Tomas Bah i članovi te organizacije rekli su da je Tokio jedan od najbolje pripremljenih gradova domaćina Olimpijskih igara u poslednje vreme.

Izvor: B92

Autor:B92

Tokio najbolje pripremljen domaćin OI u poslednje vreme
Foto: Getty Images

Tokio ima problema uoči Olimpijskih igara 2020. godine, ali malih u poređenju sa organizacijom takmičenja pre dve godine u Rio de Žaneiru.

Šef inspekcijskog tima MOK Džon Kouts završio je danas trodnevnu posetu Tokiju.

On je rekao da je velika briga organizatora toplo vreme koje se očekuje za vreme Igara. Organizatori predlažu da maratonska trka počne između 5.30 i 6 časova ujutro, a termini nekoliko ragbi mečeva promenjeni su za jutarnje sate.

Takođe, organizatori imaju problema da ostanu u okviru operativnog budžeta od 5,3 milijarde dolara. To je budžet za organizaciju samih Igara, odvojen od budžeta koji obezbeđuje japanska vlada za pripremanje grada za takmičenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

1 h

U fokusu

Vidi sve