Nova vest
Olimpizam

Utorak, 20.11.2018.

13:11

Udovičić: Sajam sporta postao prepoznatljiv brend

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da je predstojeći, sedmi po redu, Sajam sporta postao novi sportski brend.

Izvor: LN

Autor: LN

Udovičić: Sajam sporta postao prepoznatljiv brend
Foto: Sportski savez Srbije

Udovičić je dodao da je Sajam postao mesto gde građani dolazi da upoznaju šampione, a stranci sistem srpskog sporta.

Sajam sporta, koji tradicionalno organizuju Ministarstvo omladine i sporta (MOS) i Sportski savez Srbije (SSS) pod sloganom "Put uspeha" održaće se od 23. do 25. novembra na Beogradskom sajmu.

"Kao što smo najavili prošle godine u ovoj smo već oborili sve rekorde, i po broju organizovanih takmičenja i po broju medalja. Ova godina je najuspešnija ikada za srpski sport i nećemo na tome da se zaustavimo", istakao je Udovičić na konferenciji za medije.

On je posebno čestitao predsedniku Sportskog saveza Davoru Štefaneku na vicešampionskoj tituli na prvenstvu sveta navodeći ga kao primer da se može uspešno baviti sportom i biti na odgovornoj funkciji.

Takođe, najavio je dolazak gostiju iz inostranstva na Sajam sporta, pre svega iz regiona, a već se zna da će na otvaranju biti i proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković.

Štefanek zahvalio se Udovičiću na lepim rečima, Ministarstvu na podršci i pozvao decu pre svega da posete Sajam sporta i druže se sa šampionima. Direktor Sajma sporta Nemanja Svjetličić istakao je da će na Sajmu biti više od 20 aktivacionih zona, mnogo noviteta, predavanja, edukacionih seminara.

Pored organizatora publici će se predstaviti i Ministarstvo odbrane Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, Sekretarijat za sport i omladinu grada Beograda, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, Antidoping agencija Republike Srbije, Olimpijski komitet Srbije, Paraolimpijski komitet Srbije, visoko školske institucije, kao i preko 100 teritorijalnih sportskih saveza, 89 nacionalnih granskih saveza, sedam udruženja iz oblasti sporta i mnogi izlagači sportske opreme, rekvizita, suplemenata, pehara i medalja...

Sajam će se održati u Hali 1, dok je hala 1a rezervisana za 13. Nacionalni seminar Sportskog saveza Srbije, ali i mnogobrojna predavanja, panel diskusije i radionice Antidoping agencije Republike Srbije i Olimpijskog komiteta Srbije. Ulaz na Sajam biće besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve