Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 14.10.2018.

21:27

Neizvesna kandidatura Stokholma za domaćina ZOI 2026.

Kandidatura Stokholma za domaćina ZOI 2026. godine je neizvesna, samo tri dana pošto je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) uvrstio među tri kandidata.

Izvor: PT

Autor: PT

Neizvesna kandidatura Stokholma za domaćina ZOI 2026.
Foto: Getty images

Novim koalicionim sporazumom saveza desnog centra i ekoloških stranaka, kojim je formirana gradska vlada Stokholma, zahteva se da se takmičenje ne finansira novcem poreskih obveznika.

"Početna tačka za sve naše partije je da se obezbedi da poreski obveznici ne plaćaju Zimske olimpijske igre", rekla je članica koalicije Karin Ernlund.

MOK je saopštio da još nema zvaničnu potvrdu o tome da li je Stokholm odustao od kandidature.

Ako Stokholm odustane, za domaćina Zimskih olimpijskih igara 2026. godine takmičiće se Kalgari (Kanada) i zajednička kandidatura Milana i Kortinde d'Ampeco (Italija).

Takođe, neizvesna je situacija je i oko te dve kandidature. U Kalgariju će se 13. novembra održati referendum, a nije garantovana puna podrška italijanske vlade kandidaturi Milana i Kortine.

MOK će domaćina izabrati u junu naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve