Nova vest
Olimpizam

Nedelja, 14.10.2018.

12:25

Tomašević jedini kandidat za predsednika Sportskog saveza Beograda

Dragan Tomašević, generalni sekretar Saveza za fitness i rekreaciju Srbije, jedini je kandidat za predsednika Sportskog saveza Beograda.

Izvor: S.R.

Autor: S.R.

Tomašević jedini kandidat za predsednika Sportskog saveza Beograda
Foto: SRFS

Izborna skupština je sutra u 12 časova, a mandat predsednika je na četiri godine.

Sutra će biti izabrani i članovi Izvršnog i Nadzornog odbora, dok će funkciju generalnog sekretara Sportskog saveza Beograda i dalje obavljati nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Jovan Koprivica.

Ovo je epilog raspisanih redovnih izbora u ovoj velikoj sportskoj instituciji, koja ima 108 članica. Tomašević dugo radi kao sportski funkcioner a u prethodnom mandatu bio je i član Izvršnog odbora SSAB.

Predlog za izbor Tomaševića podržalo je čak 54 člana Saveza i on je jedini kandidat. Izbori će biti održani u ponedeljak 15. oktobra u sali Opštine Vračar, sa početkom od 12 časova.

"Kada mi je nekoliko prijatelja predložilo ovu funkciju, bio sam malo iznenađen. Obavio sam i razgovor sa sadašnjim predsednikom Vladom Krstivojevićem, koji mi je rekao da se neće dalje kandidovati, zbog mnogo drugih poslovnih obaveza. Posle tog razgovora odlučio sam da prihvatim kandidaturu", istakao je Dragan Tomašević.

SSAB je organizacija koja uspešno sarađuje sa Gradom Beogradom i gradskim sekretarijatom za sport i omladinu.

"Prethodne četiri godine bili smo glavni partneri Grada Beograda, kada je sport u pitanju. Uz predloge za finansiranje sportskih saveza, maksimalno je podignut nivo organizacije školskih sportskih takmičenja. Imam još novih ideja i siguran sam da ćemo otvoriti i nove projekte i biti još uspešniji. Svima nama je glavni zadatak da se deca u našem gradu bave sportom. Planiram i da posetim gradsku sekretarku za sport Draganu Belojević, koja je za kratko vreme na toj funkciji pokazala mnogo. Takođe se nadam da će nas primiti i gradonačelnik Zoran Radojičić i sekretar za obrazovanje Slavko Gak, kojima ću predočiti nove planove, a sve za decu i omladinu Beograda", istakao je Dragan Tomašević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve