Nova vest
Olimpizam

Ponedeljak, 08.10.2018.

13:15

Anja Crevar osvojila srebro na Olimpijskim igrama mladih

Srpska plivačica Anja Crevar osvojila je srebrnu medalju u disciplini 200 metara mešovito prvog dana takmičenja na Olimpijskim igrama mladih u Buenos Ajresu.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Anja Crevar osvojila srebro na Olimpijskim igrama mladih
Getty images

Crevar je distancu isplivala za 2:13.98.

Zlatnu medalju osvojila je Izraelka Gorbenka Anastasija sa vremenom 2:12.88, a do bronze je za 2:14.15 doplivala Francuskinja Duhamel Siriel.

Crevar je srećna zbog osvojene medalje.

"Osećam se kao da sam na sedmom nebu. Presrećna sam, posebno što nisam baš ovo očekivala jer sam se više spremala za drugu disciplinu koja me očekuje, odnosno 400m slobodno. Popravila sam i vreme, prezadovoljna sam", rekla je Anja.

Nakon bronze strelca Alekse Mitrovića, Srbija na kraju prvog dana ima dve medalje. Anju Crevar u petak 12. oktobra očekuje i druga disciplina na ovom takmičenju, 400 metara slobodnim stilom.

Stonoteniserka Sabina Šurjan startovala je pobedom. Ona je rezultatom 4:3 savladala Slovakinju Kukulkovu Tatjanu. U utorak će se u drugom meču grupne faze susresti sa Amerikankom Ejmi Vang od 20 časova, po srednjeevropskom vremenu, a u trećem meču od 3:30 iza ponoći sa Koreankom Čoi Haeun.

Teniser Marko Miladinović poražen je u prvom kolu singla od Brazilca Soares Klier Junior Gilberta sa 2-1, po setovima 6:4, 4:6, 6:2. U utorak će u dublu, u paru sa Belgijancem Arnoom Bovijem, od 15 časova, igrati protiv fransuskog para.

Plivači Mila Medić na 50m prsno i Boris Lačanski na 400 metara slobodnim stilom, nisu uspeli da se domognu finala, saopštio je Olimpijski komitet Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve