Nova vest
Olimpizam

Četvrtak, 20.09.2018.

14:28

Tanaskoviću priznanje iz Svetske sportske školske federacije

Željko Tanasković, izabran je u Briselu za predsednika Sportskog komiteta Svetske sportske školske federacije (ISF).

Izvor: B92

Autor:B92

Tanaskoviću priznanje iz Svetske sportske školske federacije
Foto: promo SŠSS

Ovo je najvažnije telo u ISF uz Izvršni odbor, čiji je naš proslavljeni odbojkaš takođe član.

Sportski komitet ISF odlučuje o domaćinstvima Svetskih prvenstava u svim sportovima, unapređuje sportske događaje i bavi se promocijama školskog sporta.

„Velika mi je čast što sam dobio podršku od čelnih ljudi ISF. Imal smo i sastanak sa predsednikom ISF Lorentom Petrinkom. Ova federacija je velika, odlično se radi u celom svetu, ali je cilj da budemo još bolji i razvijamo se. Sportski komitet takođe predlaže članove raznih komisija u okviru ISF. Predložili smo Aleksandru Marjanac, za predsednika Komisije za plivanje. Borisa Tomića za člana komisije za košarku i Jovana Lekića za člana Komisije za atletiku“, istakao je Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije, po dolasku iz Brisela.

Dobar rad se svuda ceni. Savez za školski sport Srbije i ove godine je imao mnogo uspeha na domaćoj i međunarodnoj sceni. Osvojene su medalje u muškoj i ženskoj konkurenciji na Svetskom školskom prvenstvu u odbojci u Češkoj, kao i medalja u ženskoj košarci na školskom SP koje je perfektno organizovano u Beogradu. Zajedno sa Ministasrtvom omladine i sporta, sprovedena je akcija podele školske opreme u Osnovnim školama širom Srbije. Sledeće nedelje zajedno sa Kancelarijom Evropske unije u Srbiji i Olimpijskim komitetom Srbije, organizovaće se program Evropska nedelja sporta. Beograd će 2019. biti domaćin Svetskog prvenstva za srednjoškolsce u fudbalu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve
Olimpizam

Evropska nedelja sporta

U Valjevu održana sednica Skupštine Olimpijskog komiteta Srbije pred Pariz 2024. Usvojeni izveštaj o radu, finansijski i izveštaj nadzornog odbora za 2023. i finansijski plan i program rada za 2024.

Savez za rekreaciju i fitnes Srbije

12:30

11 h

U fokusu

Vidi sve