Nova vest
Olimpizam

Subota, 21.07.2018.

10:10

Doping i dalje 'trese' Rusiju, na tapetu olimpijski i svetski šampioni

Neki od najboljih ruskih atletičara suočeni su sa dopingom, uključujući i bivšeg olimpijskog šampiona u skoku u vis Ivana Uhova.

Izvor: B92

Autor:B92

Doping i dalje 'trese' Rusiju, na tapetu olimpijski i svetski šampioni
Getty images

Atletska jedinica za integritet (AIU), koja nadgleda antidoping slučajeve u atletici, saopštila je podatke o 109 slučaja iz celog sveta u novoj studiji o transparentnosti.

Osim Uhova, lista uključuje i dvostruku svetsku šampionku u pucanju Tatjanu Lišenko, osvajača Olimpijske bronzane medalje u skoku u dalj, Svetlanu Školinu i šampiona dvoranskog prvenstva 2014. godine u troskoku Lukmana Adamsa.

Kako je Jedinica saopštila, slučajevi su zasnovani na dokazima koji su prikupljeni tokom istraživanja Svetske antidoping agencije (WADA), koju je predvodio profesor Ričard Meklaren, baveći se široko rasporostanjenom i prikrivenom dopingu u Rusiji.

Slučajevi Uhova, Adamsa, Školine i Lišenko navedeni su u postupku koji je podnet Sudu za sportsku arbitražu u Lozani (CAS).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Olimpizam

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve